Suri Inglismaale ajaloolise MM-tiitli toonud jalgpallur

Postimees Sport
Copy
Martin Peters Lääne-Saksamaale löödud väravat tähistamas.
Martin Peters Lääne-Saksamaale löödud väravat tähistamas. Foto: PA/PA Wire/PA Images

1966. aastal Inglismaa jalgpallikoondise ajaloo ainsa MM-tiitlini tüürinud Martin Peters suri 76-aastaselt. 

Peters alustas klubikarjääri 15-aastaselt West Ham Unitedis. 11 aastat hiljem ehk 1970. aastal sai temast Suurbritannia kallim jalgpallur, kui liitus 220 000 naela eest Tottenham Hotspuriga.

1966. aastal, mil Inglismaa vutikoondis krooniti kodusel Wembley staadionil maaimameistriks, oli Peters üks kahest, kes sahistas Lääne-Saksamaa väravavõrku. Lõpuvile kõlades seisis legendaarse spordiareeni tablool inglaste 4:2 võit.

«1966. aasta maailmameister suri pärast pikka ja rasket võitlust haigusega. Ta lahkus rahulikult ning perekonnast ümbritsetuna,» seisis West Hami ametlikus teadaandes. «Martin on Alan Ball'i, Ray Wilsoni, Gordon Banks'i ja Bobby Moore'i kõrvalt viies legendaarse MM-tiimi mängija, kes meie seast lahkunud.»

Martin Peters tõmbas sportlasteele kriipsu peale 1981. aastal. Inglismaa eest jõudis ta pidada 76 matši ja lüüa 20 väravat, nelja erineva klubi eest olid samad numbrid 721 ning 174.

Geoff Hurst, kes sai samas ajaloolises vastasseisus hakkama kübaratrikiga, oli kunagise ametivenna lahkumisest sügavalt löödud. «Väga raske päev terve jalgpalli ja eelkõige minu jaoks,» ütles 78-aastane Hurst BBC vahendusel. «Puhka rahus, vana sõber.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles