Legendaarse Schumacheri poeg järgmisel hooajal F1 kogemust ei saa

Postimees Sport
Copy
Mick Schumacher.
Mick Schumacher. Foto: Elmar Kremser/SVEN SIMON via www.imago-images.de / imago images/Sven Simon

Alfa Romeo vormelitiimi boss Frederic Vasseur andis teada, et maailmakuulsa Michael Schumacheri poeg Mick ei saa uuel hooajal tiimi testisõitja ametikohta. 

Suure tõenäosusega saab 20-aastane Mick Schumacher F1 testisõitja võimaluse alles 2021. aasta aprillis, kui meeskond katsetab Bahreinis Alfa Romeo C38 mudelit.

Kuna uuel aastal on Austraalia GP eel vaid kuus testipäeva ja pärast seda pole ühtegi ametlikku testikatset enne hooaja viimast Abu Dhabi etappi, siis noorukesele vormeliässale jääb F1 kogemus seekord saamata.

«Järgmisel aastal täiendavaid katseid ei tehta,» ütles Vasseur Šveitsi väljaandele Blick. «Esmalt peab Mick võitma F2 sarja või tegema kokkuvõttes väga veenva etteaste, kuid tema isiklikust seisukohast saab see olema raske. Hoiame koos Ferrariga tema käekäigul silma peal.»

Kui noorukese Schumacheri tähetund peaks ühel päeval saabuma, siis peab enda koha loovutama Alfa Romeo praegune põhisõitja Antonio Giovinazzi, kes sai esindustiimi võimaluse 2019. aastal, mil Charles Leclerc lahkus Ferrarisse.

26-aastase Itaalia piloodi tänavune aasta oli kesine, kokkuvõttes platseerus ta 14 punktiga 17. kohale. Lisaks itaallasele sõidab Šveitsi meeskonnas ka soomlane Kimi Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles