Postimehe aruanne: Euroliiga meister CSKA ei teinud Tallinnas haltuurat

Ville Arike
, reporter
Copy
Kalev/Cramo - CSKA.
Kalev/Cramo - CSKA. Foto: Tairo Lutter

Kindel kord aastas, kui Rocca al Mare suurhall täitub peaaegu pilgeni korvpallihuvilistest, saabub Moskva CSKA külaskäigu ajal. Erandiks polnud ka täna ning valitsev Euroliiga meister ei petnud publikut, võites VTB Ühisliiga raames peetud mängu 91:50.

Küsimus polnud ainult skooris ja kindlas võidus, vaid et nädala jooksul neljanda mängu pidanud CSKA ei tulnud Tallinna haltuurat tegema. Juba esimese veerandaja lõppedes näitas tabloo 31:10, poolaja lõpu eel kärises vahe ka 30 silmale. Kõik oli selge ning edasine oli vaid vormistamise küsimus. Postimehe aruanne vaatleb, mida pakkusid külalised ja millega suutsid vastata võõrustajad.

Korvpall on lihtne mäng

CSKA oli nädal tagasi alistanud Ühisliigas Astana, kolmapäeval Euroliigas Belgradi Crvena Zvezda ning üleeile Istanbulis ka sealse Anadolu Efese (kes tol hetkel oli Euroliiga ainujuhtija) 81:80. Tallinnas polnud säärasest tihedast, NBA-likust graafikust mingitki märki.

CSKA algkoosseis Daniel Hackett, Jais Strelnieks, Nikita Kurbanov, Joel Bolomboy, Kyle Hines haaras kohe härjal sarvist, asudes kiirelt juhtima 10:2. Kalev jõudis Kyle Vinalesi ja Kristjan Kitsingu kolmeste abil korra lähemale (8:12), kuid armeeklubi vastas sellele kümne järjest visatud punktiga, kaanetades oma korvi rohkem kui neljaks minutiks.

Kalev suutis esimese kümne minutiga visata sama arvu punkte ning see vastas väljakul toimunule. CSKA mängis kaitses tõsiselt ja targalt ning kalevlased teenisid ainult mõne üksiku tõeliselt mugava viskekoha. Euroliiga meistri peatreener Dimitris Itoudis tegi pahast häält alati, kui tema hoolealused kalevlastel rünnakul midagi talle mitte sobivat korraldada lasid.

Väljaku teises otsas järgis CSKA samal ajal põhimõtet „korvpall on lihtne mäng, võta pall ja viska sisse”. Tegutseti rahulikult, meeskondlikult, leiti head viskekohad ning veerandaja lõpuks oli 31 punkti koos. Väljakul käisid kõik mehed, sealhulgas Euroliiga eelmise vooru MVP Mike James.

Foto: Tairo Lutter

Uued mehed peavad end näitama järgmises mängus

Kalev võitles nagu oskas, kuid tasemevahe lihtsalt on niisugune. Näiteks teisel veerandil suudeti CSKA hoida 20 punkti peal, mis on korralik näitaja. Rünnakurelvi aga ongi Kalevil CSKA kaliibriga tiimi vastu vähe. Esimese veeradtunni jooksul suutsid Kalevi punktiarvet kasvatada ainult Vinales, Kitsing ja Janari Jõesaar.

Eesliinis müttavad uute meestena nüüd Sascha Killeya-Jones ja Michael Finke, kuid erilist vaimustest ei tekita nemadki – vähemalt CSKA taustal mitte. Tõsi, mehed on Kalevis olnud lühikest aega ning õige hinnangu saab neile anda mängudes omasuguste vastastega.

Play-off-koha eest võitlust jätkav Kalev (praegune saldo 5 võitu, 7 kaotust) võtab 5. jaanuaril tähtsas mängus vastu otsese konkurendi Zielona Gora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles