Dallas mängis minutitega maha hiigeledu, Toronto tegi kümnendi tagasituleku (1)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Toronto Raptorsi Kyle Lowry (nr 7) oli Dallase vastu üleplatsimees 32 punktiga.
Toronto Raptorsi Kyle Lowry (nr 7) oli Dallase vastu üleplatsimees 32 punktiga. Foto: Frank Gunn/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Läinudöises korvpalliliiga NBA kohtumises Toronto Raptorsi ja Dallase Mavericksi vahel sai näha kummalist mängukäiku, kui Dallas alustas mängu pärast 11 järjestikust möödaviset sisuliselt 0:9 kaotusseisust, jõudis seejärel turvalisse eduseisu, juhtis pisut enne kolmanda veerandaja lõppu veel 30 punktiga... 

Kuid Kyle Lowry ja Toronto Raptors tegid neljandal veerandajal NBA viimase kümnendi võimsaima normaalaja tagasituleku. Lowry viskas lõpuks 32 punkti, Chris Boucher lisas karjääri rekordit tähistavad 21 silma ning tiitlikaitsajad tulid välja 30 punktilisest kaotusseisust ja alistasid Dallase 110:107 (17:20; 22:34;  21:35; 47:21). 

Lowry viskas viimasel ajal vaid ühe punkti vähem (20) kui terve Mavericksi meeskond kokku.

«Ma pole midagi sarnast varem näinud,» sõnas Toronto loots Nick Nurse pärast mängu.

See oli Toronto meeskonna ajaloo suurim tagasitulek ning liiga viimase kümnendi võimsaim come back. Viimati tuli normaalajal 30 punktilisest kaotuseisust välja Sacramento Kings Chicago Bullsi vastu aastal 2009. 

Mõlema meeskonna mängijad oli hämmeldunud. «Kindlasti vaatan matši järele, see oli kihvt ning fännid aitasid meid meeletult,» rääkis Boucher. 

Tervelt 6 kolmest mööda visanud Läti vägilane Kristaps Porzingis mängu järele ei vaata. 

«Oli veider matš, ma ei saa siiani aru, mis juhtus,» ütles Porzingis, kes tõi meeskonnale 19 punkti ning noppis 12 lauapalli.

Raptors lõpetas viienda järjestikuse võiduga Mavericksi seitsmemängulise võitudeseeria.

Mavericksi peatreener Rick Carlisle ütles, et tema meeskonnal sai agressiivsus otsa.

«Kui äkki, nagu välk selgest taevast, hakkab vastasvõistkond võitlema, siis tuleb lahing vastu anda. Aga meil ei olnud selleks neljandal veerandajal täna jõudu,» sõnas Carlisle. 

Toronto rallis 30 punktilisest kaotuseisust 2.55 enne kolmanda veerandaja lõppu viigini vähem kui kaheksa minutiga. Lowry viigistas seisu 95:95, kui normaalaja lõpuni jäi 5.30.

«See kõik juhtus nii kiiresti. Me ei saanud midagi aru. Enne kui mõistma hakkasime, oli eduseis sulanud viiepunktiliseks,» rääkis Dallase tagamees Tim Hardaway juunior. 

Hollis-Jefferson viis vabavisetest Raptorsi 98:97 juhtima, kui mängida oli jäänud 4.31. Järgmisel rünnakul tabas Lowry kolmese ja Toronto juhtis juba neljaga. Seejärel oli Brunson omakorda kolmesel täpne ja Porzingis lisas Dallasele ühe silma veel vabaviskest ning Mavericks oli peal 107:106. 

Kuid Lowry söötis Boucherile, kes palli võimsalt pealt surus, Dallasel oli veel võimalus, kuid nad eksisid pealeviskel. Boucher vormistas vabavisetest lõppseisuks 110:107.

Teised mängud:

Portlandi Trail Blazers – Minnesota Timberwolves 113:106

Bostoni Celtics – Charlotte`i Hornets 119:93

Milwuakee Bucks – Indiana Pacers 117:89

Oklahoma City Thunder – Los Angelese Clippers 118:112

Los Angelese Lakers – Denver Nuggets 104:128

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles