Endine tipptennisist: karistused panustamispettustele peaksid olema karmimad

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Endine tipptennisist Stefan Koubek nõuab kihlveopetturitele karmimaid karistusi
Endine tipptennisist Stefan Koubek nõuab kihlveopetturitele karmimaid karistusi Foto: str/REUTERS/Scanpix

Austria tennise Davis Cupi meeskonna kapten Stefan Koubek ütles, et sportlased, kes on süüdi kihlveopettustes, peaksid saama väga karmid karistused.

Hiljuti vapustas tennisemaailma ja spordiüldsust tervikuna kihlveopettuseskandaal, kus kahtlustatakse koguni 135 tennisisti kokkuleppemängudes.

«Peamine probleem on selles, et ühelgi teisel spordialal pole petmine niivõrd lihtne. Seisad üksi väljakul ja otsustad, mida teha ja kuidas käituda. Karistused pettuse eest peaksid olema hirmuäratavad, nii et keegi enam ei julgeks niiviisi teha. Kokkuleppemängudes osalemine on samaväärne või isegi hullem kui dopinguga patustamine,» sõnas 42-aastane austerlane.

Uurimine hõlmab esialgu nelja riiki: Belgia, Prantsusmaa, Hispaania ja USA. Raportitest selgub, et ka üks ATP tipp 30 mängija on olnud pettustega seotud.

Käesoleval aastal on mängukeelu saanud juba 20 mängijat. Enamik siiski neist Challengeri ja Futuresi turniiridel tiirlevad noormängijad.

Koubek alustas profikarjääri 1994. aastal ja lõpetas 2011. aastal. Ta võitis 3 ATP-tiitlit. Kõrgeimaks kohaks ATP edetabelis oli austerlasele 20. Alates 2015. aastast on ta Austria Davis Cupi meeskonna kapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles