Meistrite liiga mänguks valmistunud jalgpallur sai insuldi, klubi hoidis selle kaks kuud enda teada

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Patrick Farkas.
Patrick Farkas. Foto: EIBNER/EXPA/Juergen_Feichter/imago images / Eibner Europa

Austria meisterklubis FC Salzburgis jalgpalli mängiv austerlane Patrick Farkas sai oktoobris Meistrite liiga mänguks Napoliga valmistudes treeningu eel insuldi.

27-aastane kaitsja kukkus 21. oktoobril Salzburgi treeningväljakul kokku, kuid klubi hoidis juhtunu osas kuni möödunud nädalavahetuseni suu kinni. Nüüd on Salzburgi sotsiaameediakanalisse ilmunud video, kus Farkas selgitab väljakult eemaloleku tagamaid.

«Mul ei ole mitte midagi varjata ja kõik peaksid teadma, mis tegelikult juhtus: ma sain insuldi,» ütles Farkas.

Jalgpalluri sõnul kukkus ta kokku 20 minutit enne hommikuse treeningu algust ning polnud võimeline liigutama ega rääkima. «Olin oma enda keha vang. Tahtsin liigutada, aga ei saanud. Mõtlesin, et nüüd ongi kõik.»

Õnneks leiti kokku kukkunud Farkas kiiresti üles ning talle osutati meditsiinilist abi. Kaks kuud pärast haigust naasis ta tagasi treeningutele.

Kuigi jalgpallur vajab jätkuvalt verevedeldajat, on ta enesekindel, et suudab juba uue aasta alguses end tagasi koosseisu mängida. «Tahan selle asja selja taha jätta. Samas guugeldasin pikalt sama saatusega professionaalseid sportlasi, kuid ei suutnud neid leida. Kui leidub keegi, siis võtke minuga ühendust. Tahan teisi toetada ning näidata, et sellisest olukorrast on võimalik tugevana välja tulla.»

1992. aastal sündinud Farkas mängis enne insulti sel hooajal kaheksas Austria kõrgliiga kohtumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles