M-Sport on hooaja avaetapil stardis kolme WRC-autoga. Soomlased ja 41-aastane prantslane?

Postimees Sport
Copy
Bryan Bouffier Monte Carlo rallil 2014.
Bryan Bouffier Monte Carlo rallil 2014. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Monte Carlo ralli korraldajad avaldasid, et hooaja avaetapil on stardis kolm M-Spordi WRC-autot, kuid praegu on saladus, kes on roolikeerajad.

Kõigi eelduste kohaselt jätkab M-Spordis Teemu Suninen, kelle meeskonnakaaslaseks saab ilmselt Citroëni loobumise järel töötuks jäänud Esapekka Lappi. Tõenäoliselt teevad Soome rallimehed M-Spordis kaasa täishooaja, kirjutab Rallit.fi.

Spekulatsioonide kohaselt tuleb Monte Carlos kolmanda M-Spordi WRC-autoga starti britt Gus Greensmith või prantslane Bryan Bouffier. 23-aastane Greensmith osales eelmisel hooajal WRC-autoga kolmel rallil, 41-aastane Bouffier ei startinud. Tänavu oli Monte Carlos M-Spordi kolmanda WRC-auto roolis hoopis 29-aastane rootslane Pontus Tidemand.

Bouffieri parim tulemus Monte Carlost pärineb aastast 2014, kui saavutas Sebastien Ogier’ järel teise koha. See on tema ainus poodiumikoht WRC-sarjas. Teda seostatakse M-Spordi ja hooaja esimese ralliga kõige rohkem. Monte Carlo 2020 stardinimekiri avalikustatakse 13. jaanuaril ehk kümme päeva enne starti.

Kuid juba praegu on kindel, et Toyota on hooaja avaetapil kohal nelja WRC-autoga, kui stardis on Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta. Hyundai ridades kihutavad WRC-autoga Ott Tänak, Thierry Neuville ja Sebastien Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles