Tour de Skil avastarti tegev norralanna jäi kidakeelseks: tervis on isiklik asi

Postimees Sport
Copy
Fotol Ingvild Flugstad Östberg 

Tairo Lutter/POSTIMEES
Fotol Ingvild Flugstad Östberg Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter

Täna algaval murdmaasuusatamise mitmepäevavõistlusel Tour de Ski teeb hooaja avastardi tiitlikaitsja Ingvlid Flugstad Østberg. 29-aastane norralane rääkis võistluseelsel pressikonverentsil, et ei soovi enda võistluspausi täpsemalt kommenteerida.

«Olen oodanud suusatamise juurde naasmist, kuigi tore on olnud võistlusi ka telerist vaadata. Tervis on olnud minu jaoks kõige tähtsam asi,» rääkis Østberg Šveitsis Lenzerheides peetud pressikonverentsil.

29-aastane murdmasuusataja jäi tervisprobleemide tõttu eemale Norra koondise kontrollvõistlusest Beitostølenis ega pole pärast seda võistluskarusselli naasnud.

Täpsemaid selgitusi Østberg anda ei soovinud.

«Mõned asjad on isiklikud ja ei ole kõigile inimestele avaldamiseks. Tean, et paljud austavad mu otsust, kuigi mõned kindlasti arvavad, et peaksin sellest rohkem rääkima. Aga kriitikud ei tuleks ilmselt ka ise oma terviseandmetega välja, kui nad samasse olukorda peaksid sattuma,» rääkis norralanna.

Eelmisel aastal Tour de Ski ja MK-sarja võitnud Østberg pole võistluspausi järel enda seisundis kindel.

«Ootan võistlust põnevusega, aga ma ei tea enda vormi kohta midagi. Hetkel on tähtsaim see, et olen siin ja lõpuks võimeline hooaega alustama,» lõpetas seitsmekordne juunioride maailmameister.

Tour de Skil algab täna ühisstardist klassikasõitudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles