Kuuekordne maailmameister leiab lohutust surnud mehe kirjadest

Postimees Sport
Copy
Niki Lauda (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Niki Lauda (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP

Tänavuse F1 vormelisarja tšempion Lewis Hamilton tunnistas Autospordile, et igatseb Austria legendi Niki Laudat ning leiab rasketel hetkedel lohutust nendevahelistest kirjavahetustest. 

Lauda, kes võitis karjääri jooksul kolm MM-tiitlit ning tegutses pärast sportlastee lõppu Mercedese meeskonna ridades, suri tänavu mais. Kurb uudis tabas tervet maailma vahetult enne Monaco GP-d.

Austria suurkuju ja Lewis Hamilton olid igapäevaselt väga lähedased inimesed, nende koostöö ei piirdunud vaid professionaalsel tasandil. Lauda täitis 34-aastase briti jaoks nii mentori kui isa positsiooni.

Stevenage'is sündinud Hamiltoni sõnul oli tänavune aasta vaimselt vägagi rusuv, sest lisaks Lauda surmale järgnes ka traagiline kokkupõrge F2 sarjas, milles kaotas elu nooruke Anthoine Hubert. 

«Tunnen puudust tema sõnumitest, meil oleks olnud veel paljudest asjadest rääkida. Niki surma järel olen ma alatasa lugenud meievahelisi vestluseid,» rääkis Hamilton. «Ilma tema toetuseta poleks ma tõenäoliselt Mercedesesse tulnud. Ilma tema toetuseta poleks ma endiselt siin tiimis. Ilmselt poleks terve see organisatsioon ilma temata kerkinud sellisele tasemele, nagu nad praegu on,» jätkas maailmameister emotsionaalselt.

«Taolise kogenud meistri olemasolu oli väga tähtis, sest Lauda oli ise samuti vormelisõitja. Ta suutis Mercedese juhatuse kahe jalaga maa peal hoida ning oli abiks minule. Ehtsa piloodina suutis Niki minuga samale lainepikkusele jõuda. Ta mõistis seda, kui raske on nädalast nädalasse näidata võistlustel tippklassi. Igatsen teda metsikult.»

Inglismaa roolikeeraja meenutas raske südamega ka perioodi, mil oli juba selge, et Laudal pole kaua eluaega jätkunud. «Tema nägemine oli raske. Saatsime teineteisele pidevalt videoid ja kõik tundus justkui positiivses suunas minevat, kuid siis tuli järjekordne tagasilöök ning tema seisukord hakkas halvenema. Käisin teda järjepidevalt haiglas vaatamas, tal olid erinevad voolikud küljes. Olin sarnast vaatepilti varem näinud, sest minu tädi suri vähki.»

«Nägin ühte säravat hinge, mis hakkas vaikselt tuhmuma. Koos säraga kadus ka Niki võitlusjanu, mis oli pikalt teda aidanud,» lõpetas Hamilton sõnavõtu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles