Kalev/Cramo pidas Eesti-Läti ühisliigas maha tõelise trilleri (1)

Postimees Sport
Copy
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

Täna kohtusid Eesti-Läti korvpalli ühisliiga raames BK Ventspils ja eestlaste gigant BC Kalev/Cramo. Eesti meeskonna pallurid väljusid tulisest heitlusest napika 86:85 võiduga. 

Cramo jaoks sujus juba alguses kõik hästi, sest esimese veerandaja lõpus oli nende eduseis 26:14. Liidriroll kestis kuni kolmanda veerandajani, mil spordiareeni tulikirjal säras Eesti suurklubi paremust tunnistav 70:60.

Eelviimases vaatuses said Ventspilsi mehed enesekindluse tagasi ning asusid palju agaramalt ründama. Julge mängutuhh tagas Läti tiimile 25:16 võidu. Viimasel veerandajal sai Ventspils ka juhtima, kuid kolm sekundit enne lõppu vormistas Michael Finke pealtpanek Cramo triumfi.

Kalev/Cramo poolt särasid parimatena Kyles Vinales, Janari Jõesaar ja Aigars Škele, kes viskasid vastavalt 23, 14 ning 13 punkti. Kaoatajate parim oli Ronalds Zakis 20 silmaga.

Huvitava faktina võib välja tuua asjaolu, et Cramo peatreeneri Roberts Štelmahersi eelmine leivaisa oli just Ventspils. Eelmisel hooajal tüüris 45-aastane juhendaja kodumaa kossusatsi ühisliiga meistriteks. 

Turniiritabelis on Kalev/Cramo 11 võidu ja kahe kaotusega kolmandal kohal. Ventspils jätkab kümne võidu ja viie kaotusega neljandal positsioonil. Liidrikohta jagavad täiseduga jätkavad Riia Vef ja Ogre.

Teised vastasseisud:

Jurmala/Fenikss - Pärnu Korvpalliklubi 78:80

Rapla KK - Tallinna Kalev 90:78

Valmiera Glass Via - TTÜ Korvpalliklubi 104:106

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles