Itaalia tippklubi kasvandik viis Nõmme Unitedi esiliiga aastalõputurniiri võitjaks

Postimees Sport
Copy
Eesti jalgpalli liidu aastalõputurniir.
Eesti jalgpalli liidu aastalõputurniir. Foto: Tairo Lutter

Täna peeti Kalevi spordihallis esiliiga meeskondade traditsiooniline aastalõputurniir. Põnevas finaalis oli Nõmme United parem Tallinna Legionist, alistades vastased napika 1:0 tulemusega.

Nõmme United andis tormihoiatuse juba alagrupifaasis, kui viie meeskonna seas teeniti kolme võidu ja ühe viigiga kindel esikoht. Suure panuse klubi edukäiku panustas 2003. aastal sündinud Oliver Jürgens, kes teenib igapäevast leiba Itaalias Hellas Verona ridades. Noorukese ründaja arvele kanti kuus tabamus, mis oli turniiri parim näitaja.

Poolfinaalis ja finaalis Jürgens platsile ei jooksnud, sest oli varasemalt vigastuse tõttu pingile vahetatud. 

Unitedi järel saavutas teise koha Tallinna Legion, samad tiimid kohtusid ka mõni aeg hiljem finaalis, kus nõmmekate võidu tsementeeris Marten Metsniidu värav. Pronksmedalid said kaela Rakvere Tarva pallurid, kes olid 3:1 üle FC Flora U21 järelkasvust.

Turniir toimus kahes alagrupis, kuhu kuulusid viis klubi. Poolfinaalidesse pääsesid edasi grupi kaks parimat. Kui A-alagrupi edukaimad olid Legion ja Nõmme United, siis B-grupist seilasid edasi Rakvere Tarvas ja FC Flora U21.

Homme tehakse Kalevi spordihoones algust Premium liiga turniiriga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles