Dahlmeier jättis kodupubliku ees laskesuusatamisega hüvasti, võitis Norra

Postimees Sport
Copy
Laura Dahlmeier
Laura Dahlmeier Foto: nordphoto/Mauelshagen via www.imago-images.de/imago images/Nordphoto

Saksamaal Bundesliga jalgpalliklubi Schalke kodustaadionil peetud laskesuusatamise sõuvõistluse võitis Norra esindus. Karjääri viimase võistluse pidanud seitsmekordne maailmameister Laura Dahlmeier teenis koos Philipp Nawrathiga kõrge neljanda koha.

Võistluse võitnud Norra paar Marte Olsbu Röiseland - Vetle Sjaastad Christiansen edestas finišis teiseks tulnud ukrainlasi Anastassia Merkušinat ja Dmitro Pidrutšnõid 25,7 sekundiga. Kolmanda koha teenis Prantsuse duo Anais Bescond - Antonin Guigonnat (+32,5). Ühisstardiga sõidu võitnud ja jälitussõidus esimesena rajale pääsenud Dorothea Wierer ja Lukas Hofer tegid teises sõidus 9 möödalasku ja lõpetasid viiendana.

Veltins Arenale kogunenud 46 412 pealtvaatajat ei pidanud pettuma ka kohalike spordisangarite esituses. Ühisstardiga sõidus teise koha teeninud Laura Dahlmeier ja Philipp Nawrath lõpetasid jälitussõiduga kulmineerinud võistluse kõrgel neljandal positsioonil. 

Eriti hea esituse tegi eelmise hooaja järel karjääri lõpetanud Dahlmeier. Sakslanna eksis kahe võistluse (kaheksa tiiru) peale vaid korra ning andis jälitussõidu viimase vahetuse võistkonnakaaslasele Nawrathile teisena üle. Nawrathil jäi koha hoidmiseks sõidukiirusest vajaka ning Saksa duo lõpetas jälitussõidu neljanda kohaga.

Dahlmeier sõnul oli tema jaoks oluline karjäär ilusti lõpetada .«Viimast korda laskma minnes mõtlesin endamisi: hästi, see on minu viimane laskmine, võta nüüd ennast viimast korda kokku.»

Dahlmeier lisas, et tema suur soov oli karjäär nulliga lõpetada. «Viimases lasketiirus ma tõesti ei tahtnud eksida. Olen õnnelik, et see hästi välja tuli,» rõõmustas 26-aastane sakslanna.

Tippspordist loobunud endise laskesuusataja sõnul nad nii head tulemust ei oodanud. «See oli hämmastav, et suutsime nii eesotsas lõpetada. Me mõlemad Philipiga olime tulemusega väga rahul.»

Võistluse tulemused:

1. Marte Olsbu Röiseland/Vetle Sjaastad Christiansen (NOR)

2. Anastassia Merkušina/Dmitro Pidrutšnõi (UKR) +25,7

3. Anais Bescond/Antonin Guigonnat (FRA) +32,5

4. Laura Dahlmeier/Philipp Nawrath (GER) +33,1

5. Dorothea Wierer/Lukas Hofer (ITA) +1.03,4

6. Lisa Theresa Hauser /Felix Leitner (AUT) +1.03,9

7. Lena Häcki/Benjamin Weger (SUI) +1.04,3

8. Marketa Davidova/Michal Krcmar (CZE) +1.10,5

9. Denise Herrmann/Benedikt Doll (GER) +1.48,2

10. Jekaterina Jurlova-Percht/Matvei Elisejev (RUS) +2.50,1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles