Tour de Ski vabatehnikasprintides võidutsesid Klæbo ja Lampič

Postimees Sport
Copy
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Murdmaasuusatamise mitmepäevavõistlusel Tour de Skil sõideti täna vabatehnikasprinte. Šveitsis Lenzerheides peetud võistlusel teenisid esikohad sloveenlanna Anamarija Lampič ja norralane Johannes Høsflot Klæbo.

Eelsõidus alles 20. aega näidanud Lampič oli veerand- ja poolfinaalides kindel, jõudes mõlemast sõidust kohaga edasi. Finaalis tuli sloveenlanna finišisirgele teisena välja, kuid suutis lõpumeetritel mööduda norralannast Maiken Caspersen Fallast ning võita karjääri teise etapivõidu. Fallat jäi finišijoonel sloveenlannast lahutama 0,03 sekundit. Kolmanda koha teenis venelanna Natalja Neprjajeva (+0,47). 

Esikuuikusse mahtusid ka ameeriklannad Jessica Diggins (+1,03) ja Sadie Björnsen (+4,78) ning norralanna Tiril Udnes Weng (+5,29).

Eile etapivõidu teeninud norralanna Therese Johaug lõpetas veerandfinaali viiendana ja edasi ei jõudnud. Norralanna teenis täna 23. koha ning langes tuuri üldarvestuses kolmandaks.

Uueks üldliidriks kerkis venelanna Natalja Neprjajeva.  Eile 17. koha teeninud Lampič kerkis üldarvestuses teiseks, kaotades venelannale sekundiga. Johaug on kolmas ja kaotab liidrile viis sekundit.

Meeste konkurentsis võttis hooaja kolmanda sprindivõidu norralane Klæbo. Eelsõidus esimest aega näidanud 23-aastane suusamees võitis nii veerandfinaali, poolfinaali kui ka finaali. Teisena lõpetas itaallane Federico Pellegrino, kes finišiheitluses norralasele 0,35 sekundiga alla jäi. Viimase poodiumikoha teenis Prantsusmaa sprinter Richard Jouve (+0,57). 

Neljas koha kuulus Venemaa suusasprinterile Gleb Retivõhhile (+0,86), viies oli rootslane Johan Haeggström (+0,94) ning kuues norralane Pål Golberg (+2,16).

Tour de Ski üldarvestuses tõusis kindlaks liidriks Klæbo. Norralane edetab teisel kohal paiknevat Aleksandr Bolšunovi juba 32 sekundiga. Kolmas on rootslane Johan Haeggström, kes samuti Klæbost 32 sekundiga maha jääb. 

Eile etapivõidu võtnud, kuid täna 11. koha teeninud Sergei Ustiugov jätkab viiendana. Venelane kaotab liidrile 34 sekundiga.

Homme on tuuril puhkepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles