Kergendus? Eestile palju pahameelt tekitanud tippkohtunik pani karjäärile punkti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Andrei Stepanovi teenis Eesti koondise ühes tähtsaimas kohtumises Iirimaaga punase kaardi. Nüüd näitaks ta ilmselt seda Eesti jalgpalli noortetreeneritele.
Andrei Stepanovi teenis Eesti koondise ühes tähtsaimas kohtumises Iirimaaga punase kaardi. Nüüd näitaks ta ilmselt seda Eesti jalgpalli noortetreeneritele. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS

Ungari jalgpallikohtunik Viktor Kassai teatas eile, et lõpetab enda eduka karjääri.

«Tänan Ungari jalgpalliliitu ja selle juhte, kes aitasid mul jõuda nii kõrgele tasemele. Nendeta poleks ma nõnda kaugele oma karjääris jõudnud,» sõnas Kassai pressiteate vahedusel. «Kahekümne aasta jooksul õnnestus mul kohut mõista kõige kõrgemal tasemel ja jõuda kõikide tähisteni, millest kunagi unistada oskasin.»

44-aastast ungarlast peetakse üheks maailma parimaks kohtunikuks. Ta alustas oma teekonda 1999. aasta märtsis, kui vilistas Ungari meistriliiga kohtumisi. Rahvusvahelise litsentsi sai mees 2003. aastal ning esimene suurturniir oli tema jaoks 2008. aasta olümpiamängud Pekingis. 

2011. aastal õnnestus mehel vilistada Meistrite liiga finaali, kus Barcelona alistas 3:1 Manchester Unitedi. Toona 35-aastasest Kassaist sai noorim kohtunik, kes kunagi Meistrite liiga finaalis õigust mõistnud. Lisaks kaunistavad mehe karjääri mitmed kohtumised EMil ja MMil. 

Tänavu oli Kassail võimalus vilistada Meistrite liiga kohtumist Madridi Atletico ja Lokomotiv Kubani vahel. 

Eestlastele Kassai nii hästi meelde ei jäänud, sest just tema vilistas 2011. aasta 15. novembril EMi play-off-kohtumist Eesti ja Iirimaa vahel. Kohtumine lõppes Eesti 0:4 kaotusega ja Kassai määras punased kaardid Eesti kaitsjatele Andrei Stepanovile ja Raio Piirojale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles