VAR tekitab Inglismaal endiselt probleeme

Postimees Sport
Copy
VAR.
VAR. Foto: Phil Noble / REUTERS

Tänavusest hooajast on Inglismaa jalgpalli kõrgliigas kasutusel video abikohtunik ehk VAR, mis aga tekitab igal mängupäeval palju probleeme ning erand polnud ka läinud nädalavahetus. 

«Olen mitu korda öelnud, et mul on palju arvamusi VARist. Iga nädalavahetus tekitab palju probleeme,» selgitas Manchester City peatreener Pep Guardiola. 

Palju kõneainet tekitas Sheffieldilt VARiga ära võetud värav, mis Sheffieldi peatreenerile Chris Wilderile üldse ei meeldinud. «See otsus muutis kogu mängu,» selgitas Wilder. 

Kõneainet seoses VARiga oli ka Liverpooli ja Wolvesi kohtumises. Sadio Mane lõi Liverpooli kasuks võiduvärava, kuid tähistada seda õieti ei saanudki, sest kohe hakkasid kohtunikud videokordust vaatama. See võttis neil niivõrd kaua aega, et kohapeal olid juba emotsioonid maha jahtunud ja õiget tunnet keegi enam kätte ei saanudki. 

Samas mängus oli veel teinegi juhtum, kus Wolvesilt võeti ära viigivärav, ja seda äärmiselt minimaalsest suluseisust. Wolvesi peatreener keeldus pärast kohtumist VARist rääkima, kuid oli selgelt endast väljas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles