Kui palju läks jalgpallimaailma järgmine superstaar Dortmundile tegelikult maksma?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Erling Haaland
Erling Haaland Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters

Kõigest 19-aastane norralane Erling Haaland otsustas Juventuse ja Manchester Unitedi pakkumisele ära öelda ning liitus paljudele üllatuseks Dortmundi Borussiaga. Mehe üleminekutasu RB Salzburgist Bundesliga tippklubisse oli 20 miljonit eurot, kuid tegelikult läks norralane Dortmundile maksma enam kui kaks korda rohkem.

194 sentimeetrit pikk Haaland on selle hooajaga tõusnud jalgpallimaailma üheks kuumemaks nimeks. RB Salzburgi eest on ta tänavu löönud 28 väravat, millest kaheksa sündisid Meistrite liigas.

Kuigi mehe allkirja jahtisid ka Juventus ja Manchester United, otsustas norralane käed lüüa hoopis Dortmundiga. Paljudele huulile kerkis küsimus: miks selline otsus?

Üks põhjustest on kindlasti garanteeritud mänguaeg ning väiksem surve. Samas kirjutab Itaalia meedia, et otsustavaks said finantsilised detailid.

Kuni 2024. aasta juunini teenib Haaland iga aasta Dortmundis mängimise eest netopalgana 8 miljonit eurot. Teada on ka see, et Dortmund maksis üleminekutasuna RB Salzburgile 20 miljonit eurot.

Kuid see pole veel kõik – Haalandi agendile Mino Raiola maksis Dortmund 15 miljonit eurot ning jalgpalluri isale Alf-Inge Haalandile lepingu allkirjastamise tasu 10 miljonit eurot. Teisisõnu, Haaland läks Dortmundile maksma 45 miljonit eurot.

Briti ajalehtede andmeil tahtis agent Raiola lepingusse kirjutada punkti, mis tooks talle Haalandi järgmiste üleminekute pealt kopsaka protsendi. Sama nõudmise pani mees omal ajal sisse Paul Pogba lepingusse, kui too vabaagendina Manchester Unitedist Juventusega liitus. Kuna nii Manchester United kui Juventus on eelnevalt Raiola käest kõrvetada saanud, kõhklesid nad lepingule alla kirjutama ja jäidki lõpuks jalgpallurist ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles