VARiga seotud suluseisu tõlgendus läheb ümbervaatamisele

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
VAR.
VAR. Foto: Phil Noble / REUTERS

Läinud nädalavahetusel tühistas VAR Inglismaa kõrgliigas viis suluseisust löödud väravat. Mõne värava puhul oli suluseis sedavõrd väike, et isegi VARil kulus selle tuvastamiseks mitu minutit. Niimoodi ei saa aga edasi minna, ütleb IFAB (komisjon, kes langetab otsuseid jalgpallireeglite kohta).

IFABi peasekretär Lukas Brud ütles BBC vahendusel, et praegu on VARi tulekuga mõned asjad liikunud suunas, mille kurssi tahetakse muuta. IFAB vaatab VARi kasutamise juhised uuesti üle veebruaris toimuval üldkoosolekul.

«Kui sul läheb mitu minutit aega, et aru saada, kas tegu on suluseisuga või mitte, siis ilmselgelt pole tegemist jämeda veaga ning algne kohtuniku otsus peaks jõusse jääma,» ütles Brud.

«Teoorias on 1-millimeetrine suluseis suluseis. Aga kui algne otsus on, et mängija pole suluseisus ning VAR proovib 10 või 12 kaameraga ikkagi suluseisu otsida, siis peaks algne otsus jõusse jääma. Me ei taha VARiga teha paremaid otsuseid, me tahame lahti saada ilmselgetest eksimustest,» jätkas ta.

Brudi sõnul võtab IFAB peagi ühendust kõikide VARi kasutavate võistlussarjadega ning tutvustab neile süsteemiga seotud uuendusi.

BBC avaldas ka huvitava tabeli, mis näitab, millised klubid on VARist kõige rohkem kasu saanud ning millised kõige rohkem kahju. Näiteks Southamptoni kasuks on tehtud kuus ning kahjuks üks otsus. Samal ajal kui Sheffield Unitedi kasuks on tehtud üks ning kahjuks seitse otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles