Šveitsi jalgpalliklubile määrati ülikarm karistus

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Sioni mängijad Vilmos Vanczak (paremal) ja Karim Yoda
FC Sioni mängijad Vilmos Vanczak (paremal) ja Karim Yoda Foto: SCANPIX

Šveitsi Jalgpalli Liit määras hoolimata FIFA  määratud keelust uusi mängijaid soetanud FC Sionile karmi karistuse.

Seni Šveitsi liigas FC Baseli järel 31 punktiga teist kohta hoidvale Sionile määratakse 36-punktiline karistus, mis langetab nad viie miinuspunktiga tabeli punase laterna rolli. Praegu viimast kohta hoidval Lausanne’il on koos 11 silma.

Alaliit andis Sionile valida, kas nad saavad koduliigas 36-punktilise karistuse ja saavad jätkata karikasarjas tiitli kaitsmist või neile määratakse liigas 30-punktiline karistus ning ühtlasi võetakse neilt koht karikasarjas. FC Sioni juhid otsustasid kahest halvast variandist esimese kasuks.

Detsembri keskel tekitas Šveitsi jalgpalliskandaal üle maailma teravat vastukaja. Kui Švetisi alaliit Sioni ei trahvinuks, ähvardanuks neid FIFA liikmestaatuse peatamine, mis tähendanuks ühtlasi, et Meistrite liiga alagrupis Manchester Unitedi seljatanud Šveitsi klubi FC Basel kaotanuks oma koha Euroopa klubijalgpalli tähtsaima turniiri kaheksandikfinaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles