Alistamatuks jäänud Eesti U18 koondis võitis tugeva Balti mere maade karikaturniiri

Postimees Sport
Copy
Eesti U18 koondis.
Eesti U18 koondis. Foto: Eesti korvpalliliit

Järjekorras 16. Balti mere maade karikaturniiri viimasel päeval tuli Eesti koondistel vastamisi minna Läti eakaaslastega. U18 poiste rahvusmeeskond alistas viimases mängus Läti 71:65 ja krooniti ühtlasi ka turniiri võitjaks.

Ka U16 noormeeste koondis lõpetas turniiri võidukalt kui lõunanaabritest saadi lisaajal jagu 73:67. Turniiri lõpetasid nad kolmandal kohal.

Eesti alustas kohtumist agressiivselt, minnes kahe ja poole minuti järel ette 9:0. Heiko Rannula ja Alar Varraku juhendamisel vastaseid kaitses kõvasti survestanud noortekoondislased suutsid eduseisu hoida ja esimese hingetõmbepausile mindi 24:15 juhtimisel. Poolajaks suutsid lätlased vahe viiele punktile vähendada (41:36).

Kolmanda mänguperioodi alguses tegid lõunanaabrid kiire 6:0 vahespurdi ning haarasid esmakordselt eduseisu (42:41). Siiski suutis Eesti enne otsustavat neljandikku vahe taas viiele punktile suurendada (54:49). Viimasel mänguperioodil lätlasi lähemale kui nelja punkti kaugusele ei lastud.

Kasper Suurorg kogus kohtumise parimana 20 punkti, 8 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu. U18 vanuseklassi kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Markus Ilver kogus 12 silma ja 7 lauapalli. Illimar Raiend lisas 12 punkti, 7 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu. Lõunanaabrite resultatiivsem oli 16 punkti ja 10 lauapalli kogunud Noa Daniels Viljamsons.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles