Soome suusahüppelegend kirjutas maailmarekordimehele südamliku kirja

Carl-Robert Puhm
Copy
Janne Ahonen
Janne Ahonen Foto: Robert Michael/AFP

Soome suusahüppelegend Janne Ahonen kirjutas kunagisele konkurendile Björn Einar Romörenile südamliku avaliku kirja, kus toetas norralaset võitluses vähiga.

Endisel suusahüpete maailmarekordimehel Björn Einar Romörenil diagnoositi vähk  möödunud suvel.

239 m hüppanud norralane sai teate raskest haigust, kui ta pöördus seljavalu tõttu arstide poole. Romören kahtlustas diskiprobleemi, aga magnetuuring tuvastas hoopis pahaloomulise kasvaja puusapiirkonnas. Mehe sõnul polnud vähkkasvaja õnneks siirdeid andnud. 

Endine Norra suusahüppaja on pälvinud paljude inimeste toetuse ning oma toetuskirja läkitas teele ka kunagine suur konkurent Janne Ahonen.

Ahoneni kiri:

Tere Björn Einar, minu kallis konkurent

Õppisin sind aastatega üha paremini tundma. Sind teades olen veenudnud, et sa ei anna kunagi alla. See omadus aitab sul selle lahingu võita. Soovin sulle palju jõudu ja luban sind toetada kõiges.

Ahonen lisas kirjale ka lustliku kõrvalteksti.

Oleme sel teemal paar korda vestelnud - kui sa tahad teada, kuidas hüpata vähem kui 239 meetrit, siis küsi hea meelega. Ma rõõmuga ütlen sulle. Võid mulle helistada iga kell.

Römören hüppas suusahüpete maailmarekordi (239 m) 2005. aastal Sloveenias Planicas. Rekord püsis 6 aastat ning sai löödud 2011. aastal Johan Remen Evenseni poolt, kui norralane Vikersundis 243 meetrit lendas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles