Endiselt nulli peal: Valga-Valka teenis hooaja 15. kaotuse

Carl-Robert Puhm
Copy
Valga-Valka korvpallimeeskond valge-sinises mänguvormis kohtumises TalTechi vastu.
Valga-Valka korvpallimeeskond valge-sinises mänguvormis kohtumises TalTechi vastu. Foto: Kevin Koik

Eesti-Läti korvpalliliiga uue aasta esimeses mängus pidi BC Valga-Valka/Maks&Moorits meeskond tunnistama koduplatsil Läti Ülikooli 15-punktilist paremust.

Külalismeeskond Läti Ülikool haaras avaveerandil initsiatiivi ja kolmel korral oli nende eduseis seitsmepunktiline. Vladimir Bulatovic vähendas Valga-Valka jaoks vahe aga viiele punktile ning Timo Eichfussi vabavisete järgselt juhtisid võõrustajad kolme minuti möödudes pärast teise veerandaja algust 28:26. Vastased tegid seejärel 9:2 spurdi, kuid kodumeeskond püsis ühe viske kaugusel. Poolajaks viis Rendijs Feikners Läti Ülikooli 40:35 juhtima.

Kolmanda veerandaja alguses  vähendas Dupree McBrayer Valga-Valka kaotusseisu 37:40 peale, aga sealt edasi lagunes meeskond koost. Läti Ülikool tegi 14:3 spurdi ja Renars Birkansi lähiviskest oli peagi seis 59:41 ja viimane neljandik algas külaliste 19-punktilisest eduseisust. Emils Kruminši ja Bulatovici kaugvisete toel õnnestus Valga-Valkal viie minuti möödudes veel 14 punkti kaugusele tulla ja Eichfuss vähendas vabavisetest kaotusseisu kümnele punktile. Mõned hetked hiljem langes Eichfuss viie veaga aga pingile, vastased tegid 7:0 spurdi ja võitjas enam kahtlust polnud.

Rendijs Feikners viskas Läti Ülikooli parimana 17 punkti. Renars Birkans lisas 16 silma.

Valga-Valka resultatiivseimad olid Emils Kruminš ja Filipp Gafurov 14 punktiga, kellest viimane võttis ka 8 lauapalli. Vladimir Bulatovic tõi 12 punkti ja 10 lauapalliga. Eestlastest oli parim Timo Eichfuss, kelle saldoks jäi 8 punkti, 6 lauapalli ja 7 korvisöötu.

Mängus ei teinud erinevatel põhjustel kaasa Rain Raadik, Ricards Daniels Vanags, Davis Denafs ja Rodrigo Bumeisters.

Valga jätkab liigatabelis viimasel kohal, olles kaotanud kõik 15 kohtumist. Läti Ülikool on viie võidu ja kümne kaotusega  11. tabelireal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles