Rahahädas suusataja: Veerpalu ja Alaveri õpilane tegi meile karuteene

Postimees Sport
Copy
Andrus Veerpalu (vasakul) ja Mati Alaver.
Andrus Veerpalu (vasakul) ja Mati Alaver. Foto: Toomas Huik

Kasahstani murdmaasuusataja Deniss Volotka tõdes Soome meediaga vesteldes, et mullu Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaali sattunud Aleksei Poltoranini tõttu ei pruugi koondisel varsti enam raha jätkuda.

Volotka sõnul viis Poltoranin Kasahstani suusatamisest minema sisuliselt kogu raha. «Tänavu saame veel hakkama, aga järgmisel hooajal läheb vahenditega keeruliseks,» ütles sportlane, kes lõpetas tänavuse Tour de Ski 50. kohaga, Aamulehtile.

Mõistagi ei varastanud Poltoranin kasahhide raha, kuid tema sattumine dopinguskandaali tähendas, et koondis saab vähem toetust.

Poltoraninit juhendasid Mati Alaver ja Andrus Veerpalu, kellel polnud samuti dopinguskandaalist pääsu. Volotka ütles, et Kasahstani häbistatud tipp elas enamasti Eestis, kui ülejäänud koondis treenis kodumaal. «Aleksei tegi meile karuteene,» lisas Volotka.

Poltoranini kõrval sattusid Seefeldis dopinguküttide küüsi austerlased Max Hauke ja Dominik Baldauf ning eestlased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Kvintetile määrati nelja-aastane võistluskeeld, sama pika tegutsemiskeelu said ka Alaver ja Andrus Veerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles