Flora üritab keskvälja mehitada veel ühe U21 koondise põhitegijaga

Andres Vaher
, reporter
Copy
Markus Soomets.
Markus Soomets. Foto: jalgpall.ee

Kui eile teatas Eesti jalgpallimeister Tallinna FC Flora lepingust Henri Väljaga (18), siis äsja avaldati treeninglaagrisse Šveitsi lendava meeskonna nimekiri - sinna kuulub teinegi Eesti U21 koondise keskpoolkaitsja Markus Soomets (19).

Tartu Santose kasvandik Soomets on viimasel paaril aastal ekselnud Itaalia ja Eesti vahet. Tunamullu siirdus ta nimeka Genua Sampdoria akadeemiasse, tänavu suvel naasis sealt kolmeks mänguks Tartu Tammekasse, kuni kolis tagasi Itaaliasse, täpsemalt Serie C meeskonda Rende.

Nüüd harjutab Eesti noortekoondise üks põhimängijaid aga FC Floraga. Huvitav seik: mitmes U21 koondises tänavuses kohtumises (ka 2:1 võidumängus Lätiga) mehitasid keskvälja südame just Henri Välja ja Markus Soomets.

«Loodame lähiajal temaga kokkuleppele jõuda. Rohkem polegi praegu palju ütelda,» lausus Flora president Pelle Pohlak Soometsa värbamise hetkeseisu kohta. Ta lisas, et Rende klubiga Soometsa enam miski ei seo ehk ta on nn. vaba mängija.

Kui vaadata Flora nimekirja, torkab silma keskpoolkaitsjate rohkus: lisaks Väljale kuuluvad valikusse Konstantin Vassiljev, Mihkel Ainsalu, Martin Miller, Markus Poom, Vladislav Kreida ja Pavel Dõmov. Formaalselt samuti mullu Ungaris ja Soomes laenul viibinud Zakaria Beglarišvili.

«On variant, et keegi selle positsiooni mängijatest lahkub. Aga Soometsa liitumine ei ole sellega otseses seoses,» märkis Pohlak.

Samuti kuulub uutest nägudest Flora nimekirja seni FC Kuressaares mänginud Eesti U21 koondise paremkaitsja Rasmus Saar. Pohlaku sõnul on temal käimas testiperiood. Vanadest tuttavatest aga Rauno Sappinen, kes enne Sloveeniasse Domžalesse siirdumist ja Erik Sorga jõulist esiletõusu kandis Flora esiründaja rolli.

Flora lendab Šveitsi täna õhtul ja peab seal kaks treeningkohtumist: homme FC Luzerni ja laupäeval SC Kriensiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles