Järgiski Välbe soovitust: Venemaa tippsuusataja sai emaks

Postimees Sport
Copy
Julia Belorukova
Julia Belorukova Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Venemaa murdmaasuusataja Julia Belorukova sai 24-aastaselt emaks. Komi Vabariigist pärit kahekordne olümpiapronks sünnitas 7. jaanuaril pisipoja.

Belorukova täitis seejuures Venemaa suusajuhi Jelena Välbe soovitust, kes palus tiitlivõistluste vabal aastal naissuusatajatel pisipere loomise peale mõelda.

«Ütlesin kevadel tüdrukutele, et praegu on optimaalne aeg proovida last saada, kuna tiitlivõistlusi pole. Praegu on sünnituspuhkuseks ideaalne aeg, järgmisel hooajal või enne olümpiamänge seda teha ei saa,» rääkis Välbe paari kuu eest Ilta-Sanomatile.

Välbe väljaütlemine tekitas kummastust Lääne konkurentides, kes ei suutnud Venemaal toimuvat uskuda. 

Kolmekordse olümpiavõitja Charlotte Kalla sõnul Rootsi koondises selline asi juhtuda ei saaks. «Paljud tahavad peret luua ja emaks saada, kuid otsustada seda võistlusgraafiku järgi... On palju olulisemaid asju, mille järgi peret planeerida,» kommenteeris Rootsi suusastaar.

Belorukoval on Venemaa naistesuusatamise uue tähena ette näidata kaks olümpiapronksi ja kaks MM-medalit (hõbe ja pronks).

Lisaks Belorukovale jäid Venemaa suusakoondisest lapseootele ka Anastasia Sedova , Jelena Soboleva ning Tatjana Aljošina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles