Eesti korvpalli hõbedaklubi tõi mulluse kangelase Iraanist tiimi päästma

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Martin Müürsepal seisab hooaja teises pooles ees kõva töö.
Martin Müürsepal seisab hooaja teises pooles ees kõva töö. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Mullu Eesti-Läti korvpalliliiga play-off´ist välja jäänud, kuid hiljem koduste meistrivõistluste hõbeda võitnud Tallinna Kalev/TLÜ üritab mitmete muudatustega reele saada. 

Tänavuse hooaja esimene pool pole Martin Müürsepa juhendataval võistkonnal eriti hästi sujunud. 15 mängust on võidetud vaid viis, millega jagatakse Eesti-Läti liigas TalTechiga 12.-13. positsiooni. Play-off´i viiv kaheksas koht jääb kahe võidu kaugusele.

Pühadeperioodil tegi Kalev võistkonnas mitu olulist muudatust. Tiimist lahkusid tagamängija Michael Balogun ja tsenter Cadarian Raines. Neist esimesele on asendus olemas, pikka meest veel otsitakse. 

Tiimiga liitus mullu Kalevi rünnakuid vedanud Ronald McGhee. «See sama mees, kes meid play-off´ides finaali tassis,» ütles Kalevi president Sten-Erik Jantson Postimehele. «Arvan, et väga õige mees, keda tagasi tuua.»

Hooaja esimese poole veetis McGhee Iraanis. «Seal läks tal vist olukord tuliseks,» muigas Jantson. «Sellepärast ta ka ära tuli.»

Eelmisel hooajal viskas jänki Kalevis keskmiselt 15 punkti ja jagas ligi kolm resultatiivset söötu.

Kui tiimiga liitub ka uus korvialune jõud, peaks võistkond lõplikult koos olema. «Vähemalt praegu tundub küll nii. Midagi tuleb ju muuta, et meeskond võitma hakkaks,» resümeeris Jantson, kes esmajärjekorras seab eesmärgiks kaheksa parema hulka tõusmise. 

Lisaks Eesti-Läti liiga play-off´i võitlusele on tähtis silmas pidada ka koduseid konkurente. Kaheksast Maarjamaa võistkonnast jääb põhiturniiri järel meistritiitli eest võitlusesse vaid kuus. Üks õnnetu on tõenäoliselt Valga-Valka, teisele kohale käib aga tihe «võitlus».

Täna peetakse liigatabelit arvestades väga oluline matš: TalTech võõrustab kell 19 Kalevit.

Paulus=Pärnu Sadam
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles