Probleemi küüsis murdmaasuusatäht: ma ei saa enam pead liiva alla peita

Henry Lääne
Copy
Stina Nilsson.
Stina Nilsson. Foto: Dustin Satloff / AFP

Rootsi murdmaasuusatäht Stina Nilsson peab roidevigastuse tõttu pidama kuuenädalase võistluspausi.

Nilsson osales möödunud nädalavahetusel lõppenud Tour de Skil vaid esimesel etapil, kuid tunnistas pisarsilmi, et võitles Lenzerheides sõidetud sprindil valuga.

Rootsi suusakoondis teatas Nilssoni täpsemast vigastusest ja taastumisele kuluvast ajast sel esmaspäeval, aga sportlane ise teadis uudist juba umbes nädal aega.

«Pidin lõpuks vigastusest vabanemiseks midagi tegema. Ma ei saa enam pead liiva alla peita,» ütles maailma üks paremaid sprintereid. «Valu muutus lihtsalt liiga suureks. Varem suutsin võistlusele keskenduda, kuid Lenzerheides sai valu minust jagu.

Ma ei suutnud näiteks taktika peale mõelda. Peas vasardas vaid: mul on valus, mul on valus. Ma ei taha niimoodi suusatada, tahan end vabalt tunda. See on oluline.

Nilssoni sõnul on vigastus liiga tugevate treeningute tagajärg. Sama trauma segas teda ka 2015. aastal. «Piiride kompamine on juba minu loomuses. Mõnikord lähevad asjad hästi, mõnikord halvasti,» sõnas rootslanna elutargalt.

26-aastane Nilsson on olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister. Kokku on ta tiitlivõistlustelt võitnud tervelt 12 medalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles