Liverpooli tähtmängija keeruline teekond, mis päädis karjääri maagilisema aastaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sadio Mane #10
Sadio Mane #10 Foto: Darren Staples/ZUMAPRESS.com

Inglismaa kõrgliigas püsib kaotuseta Liverpooli meeskond ning suure jälje edusse on jätnud Senegali ründejõud Sadio Mane. Praegu karjääri tipus oleva Mane jaoks pole kõik alati nii roosiline olnud. 

Sadio Mane kasvas üles väga keerulistes tingimustes ja tihti polnud tal isegi võimalus päeval midagi süüa. Noorena tuli Manel käia kooli asemel hoopis tööl. Ainus asi, mis talle rõõmu pakkus oli jalgpall, aga sedagi tuli tal harrastada paljajalu, kuna polnud võimalust varustuse hankimiseks. Perekond ei soovinud, et Mane üldse jalgpalliga tõsisemalt tegelema hakkaks, sest see nõudis veelgi väljaminekuid. 

Siiski tegi Mane viimaks otsuse, et proovib jalgpalluri teed alustada ja läks oma esimestele katsetele tööjalanõudega. Sellegipoolest õnnestus tal heast küljest silmapaista ning nii kolis ta perest 500 km eemale Dakari. 

Sealt õnnestus tal liikuda Prantsusmaa esiliigasse, kust ta viimaks Austriasse Salzburgi meeskonda liikus. Head esitused jäid silma Southamptoni meeskonnale Inglismaal, kes ta endale ostsid ning edu jätkus ka seal, mis viisid senegallase Liverpooli. 

Eelmine hooaeg oli Mane jaoks vast elu parim, sest viimaks tõusis ta Inglismaa kõrgliiga suureks täheks ja noppis suurima väravaküti autasu. Veidi hiljem tõstis ta koos meeskonnakaaslastega peakohale Meistrite liiga trofee. 

Aasta lõpus osaleti veel klubide MMil, kust võidukalt Inglismaale naasti. Nüüd kuulutati Mane Aafrika parimaks jalgpalluriks, edestades Mohamed Salah ja Riyad Mahrezi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles