Soome rallitalent tunneb Latvalale kaasa: tegelikult on ta WRC-sarja üks kiiremaid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Toyota GAZOO Racing

Autoralli MM-sarjas debüteeriv Kalle Rovanperä tunnistab, et kaasmaalase Jari-Matti Latvala enamikelt etappidelt eemale jäämine teeb meele kurvaks.

 
 

«Kurb, et Jari-Matti ei tee tervet hooaega kaasa,» ütles Rovanperä wrc.com-ile antud intervjuus. 

Kusjuures 19-aastane rallitalent on 15 aastat vanema kolleegi saatuses osaliselt süüdi, sest tema on üks kolmest uuest Toyota piloodist. Lisaks Latvalale pidi Jaapani autotootja tiimist lahkuma Kris Meeke, Ott Tänak otsustas ise Hyundai kasuks. 

Rovanperä jätkas: «Jari-Matti meeldib mulle nii sõitja kui ka inimesena. Ta on kogu sarja üks toredamaid kutte ja korralik piloot. Kahju, et tema eelmine hooaeg ebaõnnestus. Tegelikult on ta WRC-sarja üks kiiremaid.»

Noormees loodab, et tulevikus saab kaasmaalane taas võimaluse. Tõsi, päris audis kogenud soomlane pole, sest vähemalt Soomes ja Rootsis teeb Latvala sel aastal kindlasti kaasa. 

«Pingutan sponsorite otsimisega, et saaksin võistelda ka Sardiinias, Portugalis ja Walesis. Unistan veidi ka Uus-Meremaa rallist, kuid tõenäoliselt on see liiga kallis,» tõdes Latvala. «Aga olen alles 34, usun, et mind ootavad ees veel mitu head aastat.»

Autoralli MM-sarja uus hooaeg algab kahe nädala pärast Monte Carlos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles