120 000-eurone luksuskell leidis tee Bø randmele omapärasel viisil (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bø on olnud viimase pooleteist hooaja edukaim laskesuusataja. Tuleb välja, et 26-aastane norralane on ka edukas turundustegelane, sest tal õnnestus endale välja rääkida diil luksuskellabrändiga.

Eelmise aasta lõpus vahendas Postimees uudist, et Bø on viimastel võistlustel kandnud Richard Mille’i käekella, mille hind küündib 120 000 euroni. Lugu, kuidas kell Bø randme ümber sai, on omamoodi huvitav.

Kui võiks eeldada, et sellise mastaabiga sportlase leiavad sponsortehingud ise üles, siis seekord läks vastupidi. Nimelt pöördus laskesuusatäht ise Richard Mille’i poole ja pakkus neile koostööd. «Kirjutasin nende turundusjuhile e-kirja. Ega ma algul väga palju ei lootnudki, sest tegu on suure brändiga. Kuid nad said aru, et mul on hästi läinud ning nad soovisid minuga koostööd teha. Hüppasin õnnest lakke,» sõnas Bø.

Bø sõnul on tegu tugeva signaaliga, et selline bränd oli valmis end laskesuusatamisega siduma. Lisaks Bø’le kannab sportlastest Richard Mille’i käekella näiteks Rafael Nadal, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Jenson Button ja Yohan Blake.

Norra laskesuusataja polnud nõus NRK-le avaldama, kui palju diil Richard Mille’iga täpselt väärt on. Küll aga naudib ta 120 000-eurost kella täiega – mis sest, et sellel pole näiteks pulsimõõtjat. «Ma olen pigem sportlane, kes teeb asju tunde järgi. Ma ei mõtle nii palju algkiirendusele, ma panen kohe alguses täiega.»

Mullu tõi selline lähenemine talle 16 MK-etapi võitu. Tänavu on norralane võitnud juba viis sõitu, kuid kuues võit peab veidi ootama, sest Bø siirdus tähtajatule puhkusele, kuna tema abikaasa Hedda peaks sünnitama 18. jaanuaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles