Video Haaland kommenteeris esimest korda isa karjäärile saatuslikuks saanud jõhkrutsemist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Roy Keane'i viga Alfie Haalandi vastu.
Roy Keane'i viga Alfie Haalandi vastu. Foto: twitter

19-aastane Erling Braut Haaland on üks talendikamaid noori jalgpallureid. Alates jaanuarist kuulub ta Saksamaa tippklubi Dortmundi Borussia ridadesse, ent ta võinuks vabalt liituda ka Manchester Unitediga – meeskonnaga, kelle mängija Roy Keane 2001. aastal sisuliselt lõpetas tema isa Alfie Haalandi jalgpallurikarjääri.

Alfie Haaland mängis 2001. aastal Manchester Citys. Suures derbimängus Manchester Unitediga sai ta aga karmi põlvevigastuse, kui Roy Keane talle jõhkralt sisse sõitis. Keane teenis toorutsemise eest punase kaardi, viie mängu pikkuse võistluskeelu ning 150 000 naela suuruse rahatrahvi.

Alfie Haaland suutis küll taas palliplatsile naasta, ent ei tõusnud kunagi enam samale tasemele. Kaks aastat hiljem lõpetas ta mängijakarjääri.

Erling Braut Haaland oli isale saatuslikuks saanud Manchesteri derbi ajal vaid üheksa kuu vanune ning ei mäleta seetõttu sellest midagi. Küll aga õpetas isaga juhtunu talle ühte: «Jalgpallurikarjäär võib lõppeda iga kell. Seega tuleb igat hetke nautida,» sõnas noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles