Mida peab Jüri Vips tuleval hooajal tegema, et F1 uksele koputada?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Vormelisõitja Jüri Vips.
Vormelisõitja Jüri Vips. Foto: Eero Vabamägi

Täna saabus ametlik teade, et Eesti parim vormelisõitja Jüri Vips võistleb tuleval hooajal Super Formula sarjas. Mida see tulevikku silmas pidades tähendab?

19aastases Vipsis nähakse vormel 1 sarja potentsiaali. Et sellest üldse unistada, tuleb esmalt kokku saada superlitsentsiks vajalikud punktid. Mullu luhtas ta võimaluse FIA F3 sarja neljanda kohaga, tänavu tuleb taas kõige kõrgemate kohtade eest võidelda.

Superlitsentsi hankimisel lähevad arvesse viimase kolme hooaja tulemused. Tarvis läheb 40 punkti, Vipsil on koos 20. Kaks korda kümme silma teenis ta 2018. ja 2019. aasta F3 sarja neljanda koha eest.

Super Formulas jagunevad punktid: 1. koht 25, 2. koht 20, 3. koht 15 ja 4. koht 10. Seega tuleb Vipsil hooaeg igal juhul kahe parema hulgas lõpetada.

Muide, eestlase puhul polnud välistatud, et ta jätkanuks F2 sarjas. Näiteks seal teenib viiendaks tulnud piloot 20 punkti. Tõsi, ka konkurents on tihedam.

Õnneks räägib lähiajalugu Vipsi kasuks. Sarnaselt temale on Red Bulli süsteemist Team Mugeniga Super Formulas osalenud Pierre Gasly, kes tuli 2017. aastal teiseks. Seejärel on ta F1-s kihutanud. Samuti Mugeni tiimi kuulunud Naoki Yamamoto oli tunamullu tšempion. Seega masina taha ei tohiks midagi jääda.

Super Formula hooajal on kavas seitse etappi. Aasta algab 5. aprillil Suzuka ringrajal ning lõppeb samas kohas 15. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles