Kristjan Ilves hooaja avavõistlusest: keha oli natuke šokis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristjan Ilves-
Kristjan Ilves- Foto: Mihkel Maripuu

Vigastuspausi järel hooaja esimese stardi teinud kahevõistleja Kristjan Ilves tunnistas, et 32. koht ei pakkunud erilist emotsiooni. 

«Raske on midagi välja tuua, vähemalt on esimene võistlus tehtud,» ütles Ilves Postimehele. «Hüppemäel ega ka suusarajal polnud midagi erilist.»

Hüppel jättis eelkõige soovida tehniline pool, suusasõidus nappis praktikat. «Oli kohe tunda, et võistluspingutusi pole all, keha oli natuke šokis. Polnud võistluskiirusega harjunud. Suusasõit peaks kindlasti iga võistlustega paremaks minema, hüpped samuti,» selgitas Ilves.

Kogu võistluse vältel 30. positsiooni piirimail püsinud eestlane jäi lõpuks punktikohast veidi enam kui 20 sekundi kaugusele. Otseselt see Ilvesel kripeldama ei jää: «Võitlus käis kohtadele 25–32, tegelikult oli võimalus olemas. Lihtsalt endal viskas viimase ringi alguses käigu välja. Aga see selleks, punktikoht polnudki otseselt eesmärk.»

Esimene võimalus vigade paranduseks avaneb juba homme. «Ega meeletult ei anna juurde panna, aga piisab vähesest. Hüppemäel paar meetrit juurde ja suusarajal pool minutit kiiremini sõita pole ka väga keeruline. See aitaks juba palju. Palju oleneb sellest, kuidas on enesetunne, suurt vormihüpet lühikese ajaga ei tee,» arvas Ilves. 

Eelnevat kolme MK-etappi pidi ta vigastuse tõttu kõrvalt vaatama, mistõttu oli võistlusnälg üsna suur: «Telekast on muidugi tore vaadata, aga tahaks ikka ise rajal olla. Norra poistel on hästi läinud, siis tuli tahtmine veel kiiremini. Hea, et olen karussellis tagasi ja saan hakata võistlustele keskenduma.»

Kuigi üldisele seisule on raske veel hinnangut anda, loodab Ilves, et iga järgneva võistlusega rühib ta kõrgemale. «Eelkõige on vaja hüppepotentsiaal ära kasutada. Näen ise ka, et kui suudan tehniliselt üsna nigela äratõukega hüpata 20. koha piirile, siis potentsiaal on palju kõvem. Suusarajal on samuti paremate päevade tasemest asi kaugel. Arvan, et natuke läheb veel aega,» vaatas kahevõistleja optimistlikult tulevikku. 

Ilves tuleb uuesti rajale homme, Val di Fiemme MK-etapil on kell 11 kavas hüppevõistlus, 10 km suusasõit algab 14.30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles