Poolfinaalis lagunenud Must selgitab: kaotasin natuke eneseusu

Toimetas Ville Arike
Copy
Raul Must mänguhoos.
Raul Must mänguhoos. Foto: Madis Veltman

Tallinnas peetaval sulgpalli EK-etapil jõudis Raul Must meeste üksikmängus poolfinaali, naistest jäi Kristin Kuuba ja Getter Saare laeks paraku veerandfinaal.

Must haaras hommikuses veerandfinaalis belglase Maxime Moreelsiga avageimis kiirelt initsiatiivi, pääses viie-kuue punktiga juhtima ja hoidis edu lõpuni - 21:17. Teine geim möödus tasavägiselt. Must oli veel taga 15:16, kuid tegutses otsustavatel punktidel kindlamalt ja võitis geimi 21:18.

Poolfinaalis jäi Must 18:21, 8:21 alla jaapanlasele Hashiru Shimonole. «Esimest geimi mängisin hästi, kuid vastane oli hea kvaliteediga ja geimi lõpuks leidis ta enda mängu,» märkis Must pressiteate vahendusel.

«Teises geimis kaotasin natuke eneseusu. See mäng nõudis, et ma mängiksin iga pallivahetuse maksimaalselt, kuid täna ei suutnud ma endast kõike vajalikku välja panna.»

Kokkuvõttes jäi Eesti esinumber turniiriga siiski rahule: «Ma ei ole viimasel ajal väga stabiilselt mänginud ja siit saadud punktid kuluvad olümpiale pürgimist silmas pidades väga ära.»

Poolfinaalis Musta alistanud Hashiru Shimono tõusis ka nädalavahetuse lõpuks poodiumi kõrgeimale astmele. Esikohamatšis alistas ta turniiri kahe aasta taguse võitja, prantslase Lucas Claerbout'i 21:13, 21:17. 

Naiste turniiril eile kaks esimest ringi kindlalt läbinud Kristin Kuuba pidi veerandfinaalis tunnistama jaapanlanna Moto Hayashi 21:17, 21:9 paremust. Hayashi pääses esimeses geimis ette 6:1 ja 10:3 ning hoidis edu. Teises geimis võitis külaline kaugelt maalt tervelt kaheksa esimest punkti.

Kristin Kuuba mänguhoos.
Kristin Kuuba mänguhoos. Foto: Madis Veltman

Kuuba näitas oma parimat mängu esimese geimi teisel poolel, kus tal oli mitmel korral ka ebaõnne, kuid seisult 11:20 võitis ta heade esitustega kuus punkti järjest. Geimi päästa siiski ei õnnestunud. Teist geimi valitses täielikult jaapanlanna.

Naiste üksikmängu finaal kujunes lõpuks Jaapani siseasjaks, kus Natsuki Nidaira võitis Natsuki Oiet 21:12, 21:5. Ainsa mitte jaapanlannana jõudis nelja parema sekka ukrainlanna Maria Ulitina, kes oli 21:14, 21:18 parem Getter Saarest.

Naiste paarismängus triumfeerisid jaapanlased Rena Miyaura ja Saori Ozaki, kes alistasid finaalis Prantsusmaa paari Vimala Heriau ja Margot Lamberti 21:18, 21:18.

Meeste paarismängu finaal kujunes Hiina Taipei juunioride koondise siseasjaks: Chiang Chien-Wei ja Ye Hong Wei alistasid kullamatšis Wei Chun Wei ja Wu Guan Xuni 21:11, 21:19. Meespaar Mikk Järveoja-Mihkel Laanes jõudis samuti veerandfinaali ja pälvis 5. koha.

Ka segapaarismängus läks kuldmedal jaapanlastele Yujiro Nishikawa ja Saori Ozakile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles