Ralliajakiri: kas Tänakut tabab Sebastien Loebi saatus? (2)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak kannab tänavu Hyundai värve.
Ott Tänak kannab tänavu Hyundai värve. Foto: Hyundai Motorsport

Soome ralliajakiri Penkalla viskab varsti algavale MM-hooajale pilgu ette. Mõistagi tuleb juttu ka valitsevast maailmameistrist Ott Tänakust.

Saaremaalt pärit roolikeeraja vahetas tänavuseks leivaisa - viimasel kahel aastal talle palka maksnud Toyota kaotas oma staari, kes liitus Lõuna-Korea autotootja tiimi Hyundaiga.

Penkalla kirjutab, et Tänak on pärast ohtraid samme tõusnud tšempioniks. «Selja taha on jäänud aastad, mis pakkusid alandust. Nüüd on ta iga ralli alguses favoriit,» seisab ajakirjas.

Muidugi ei tea keegi meist, kas Tänaku ja kaardilugeja Martin Järveoja superhoog jätkub ka Hyundais. Tõsi, pärast esimest testi ütles pedaalitallaja, et ta on Hyundaiga rahul ja tundis end mugavalt.

Penkalla viitab faktile, et Hyundaiga pole kuigi lihtne sinasõbraks saada. «Kui üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb mullu tiimiga liitus, olid ootused suured. Samas ei kohanenud Loeb autoga kohe, mistõttu võib ka Tänakul aega minna.»

Autoralli MM-hooaeg algab 23.-26. jaanuarini Prantsusmaal sõidetava Monte Carlo ralliga. Hooaeg lõpeb novembri teises pooles Jaapanis, kus kihutatakse asfaldil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles