Paariaastane ootus sai lõpu: Cramo tõmbas lõpusekundite trilleris VEFi vastu pikema õlekõrre

Henry Lääne
Copy
Kyle Vinales oli täna Cramo üks paremaid.
Kyle Vinales oli täna Cramo üks paremaid. Foto: vtb-league.com

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti täna kolm kohtumist. Keskses lahingus alistas BC Kalev/Cramo võõrsil 70:69 Riia VEFi.

Cramo seisu tegi oluliselt raskemaks tõik, et vigastuste tõttu ei saanud täna kaasa teha põhimehed Kristjan Kitsing ja Janari Jõesaar. Eemale jäi ka Martin Paasoja, VEFi särki ei tõmmanud selga korvialune jõud Alexander Madsen.

VEF on Cramole viimastel hooaegadel olnud ebamugav vastane, sest viimati alistas Eesti parim klubi Läti kolleegid 2017. aasta 17. detsembril, mil kohtuti VTB Ühisliigas. Pärast seda kaotas Cramo VEFile kuus korda järjest.

Täna haaras Cramo sisuliselt kohe juhtohjad. VEF juhtis avaminutitel kaks korda ühe punktiga, kuid suuremat edu ei suutnud Läti esiklubi välja võidelda. Parimal juhul juhtis Cramo teise veerandaja keskel 13 punktiga.

Eesti-Läti liigas 16 võidu kõrvale esimese kaotuse saanud VEF ei lehvitanud aga kordagi valget lippu ning neljanda veerandaja alguses mindi Xavier Thamesi rünnaku lõpusekundi kaugviskest 62:60 ette. Õnneks vastas Kyle Vinales kohe järgmisel võimalusel kolmesega.

Tasavägine madin oli liikumas lisaaja poole, kuid seisul 68:68 tõttas appi taas Vinales. Aigars Škele söötis palli otsaaudist tagamehele, kes tabas vasakust nurgast kümmekond sekundit enne lõppu üliraske kahepunktiviske.

Triller polnud aga lõppenud. Viis sekundit enne normaalaja finišit tegi Tanel Kurbas vea Lester Medfordile, kes oli läinud kolmepunktiviskele. Jänkil oli võimalus VEF juhtima viia, kuid ta eksis esimesel ja viimasel vabaviskel. Muide, vana aasta lõpus alistas Cramo teise Läti hiiu Ventspilsi samuti lõpusekundite madinas ühes silmaga.

Tänase kohtumise resultatiivseimatena viskasid Vinales ja Medford 20 punkti. Kiita tuleb ka Sten Sokku, kelle arvele jäi 11 silma, seitse korvisöötu ja neli lauapalli.

Kell 17 alanud mängus võitis Rapla kodus 91:80 Jurmalat ning tõusis tabelis viiendaks. Indrek Kajupank tõi Eesti klubi resultatiivseimana 18 punkti, Rait-Riivo Laane hiilgas kümne resultatiivse sööduga.

Kell 19 pandi pall mängu Tartu ja Läti Ülikooli vahel. Taaralinlased võitsid 27 punkti toonud Kregor Hermeti vedamisel 80:65.

Eesti-Läti korvpalliliiga tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles