Kliimaaktivistid tahavad murdmaasuusatamise MK-sarja ranget reeglit (23)

Henry Lääne
Copy
Rakvere Gümnaasiumi noored streikisid tänavu Rakvere keskväljakul kliima soojenemise vastu. Pilt on illustratiivne.
Rakvere Gümnaasiumi noored streikisid tänavu Rakvere keskväljakul kliima soojenemise vastu. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Sel nädalavahetusel tiirleb murdmaasuustamise MK-karussell Dresdenis, kus kohalikud kliimaaktivistid on võtnud nõuks rääkida võimalikult paljude sportlastega.

Liikumine Extinction Rebellion on kriitiline nii Dresdeni võistluse korraldaja kui ka seal osalevate suusatajate suhtes. «Küll te meid pühapäeval tähele panete,» lubas aktivist Christian Bläul.

«Soovime rääkida võimalikult paljude sportlastega, pealtvaatajatega ja etapi organiseerijatega. Lisaks näitame mitmeid suuri plakateid ja esineme erilise tantsunumbriga,» lubas Bläul.

Aktivistidele valmistab meelehärmi, et MK-etapi korraldamiseks toodeti ja veeti veoautodega Dresdenisse tohutul hulgal lund. Samuti ei meeldi neile, et Vanas Maailmas elavad sportlased on Saksamaale lennanud. Bläul selgitas: «See peaks olema reegel, et Euroopas pesitsevad suusatajad sõidavad siia rongiga.»

Bläuli sõnul mõistavad nad, et tänapäeva tippsportlased peavad lendama, kuid see pole enam vastuvõetav, sest kogu maailm peaks õppima elama fossiilkütuseta.

Kommentaarid (23)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles