37-aastane Mäkäräinen: loodetavasti ei pea ma vanust puudutavatele küsimusele enam vastama

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen Foto: Antti Aimo-Koivisto via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Laskesuusatamise hooaja neljandal MK-etapil Saksamaal Oberhofis teenis hooaja esimese võidu 37-aastane soomlanna Kaisa Mäkäräinen, kes oli kiireim ühisstardiga sõidus. Finišiintervjuus tunnistas Mäkäräinen, et niivõrd täpne laskmine üllatas teda.

«Kui ma nägin, milline ilm väljas on, ei oleks ma osanud pakkuda, et taban koguni 19 märki,» ütles esimeses lasketiirus ainsa möödalasu teinud Mäkäräinen.

Naiste ühisstardiga sõidus pandi asjad paika viimases lasketiirus, kuhu Mäkäräinen saabus mõni sekund enne Irina Krjukot. Mäkäräinen keskendus enne sooritust kõvasti ning tal kulus märkide alla laskmiseks üksjagu aega. Samal ajal eksis Krjuko koguni neljal lasul.

«Ma pidin aega võtma, seal polnud muud võimalust. Kui laskeasendi sisse võtsin, olid tuuleolud okeid, kuid kõik muutus hästi kiiresti. Pidin ootama paremaid tingimusi ning lootsin, et ka teised tüdrukud teevad seda. See oli õige otsus,» kirjeldas Mäkäräinen viimases lasketiirus toimunut.

Mäkäräinen on karjääri jooksul võitnud 27 MK-etappi, tänane võit oli talle sel hooajal esimene. Soomlanna tegi endale ilusa sünnipäevakingi, sest eile täitus tal 37 eluaastat. Enne tänast võitis MK-sarjas viimati 2018. aasta 15. detsembril.

«Mul on hea meel jälle tipus olla. Olin täna võistluste kõige vanem osaleja ning mul oli rõõm poodiumi kõrgeimal astmel seista. Loodetavasti ei pea ma oma vanust puudutavatele küsimustele vastama. Tõestasin, et suudan nooremate konkurentidega võidelda,» lausus soomlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles