Anett Kontaveit kaotas avaringis enda paarismängupartnerile

Carl-Robert Puhm
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: PATRICK HAMILTON/AFP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 29.) kaotas Adelaide'i tenniseturniiri esimeses ringis venelannale Anastassija Pavljutšenkovale (WTA 31.) 2:6, 4:6.

Kohtumise avasett algas eestlanna jaoks raskelt. 24-aastane Kontaveit jäi esimeses geimis kohe surve alla ning loovutas oma paarismängupartnerile servigeimi. Kuigi järgnenud venelanna pallingugeimis oli ka Eesti esireketil neli murdepalli, ei suutnud ta neid ära realiseerida. Järgmine servimuurdega paitis silma hoopis venelanna, kes viienda geimi järel juba 4:1 ette pääses. Eesti esireket keerulisest seisut välja ei tulnud ning kaotas 37 minutit kestunud avaseti kindlalt 2:6. 

Teises seti alguses jäi eestlanna samuti kahe murdega kaotusseisu (0:3), kuid suutis seejärel seisu võrdsustada 3:3-ni. Paraku loovutas südi tagasitulekut teinud Kontaveit vastasele kohe uuesti enda pallingugeimi ning rohkem ta ise venelanna servi murda ei suutnud. 

Tund ja 26 minutit kestnud mängu järel sammus 6:2, 6:4 võiduga järgmisesse ringi Pavljutšenkova.

Kontaveit lõi kohtumises ühe serviässa ja tegi kaks topeltviga. Pavljutšenkova vastas samuti ühe ässaga, kuid patustas koguni kuue topeltveaga. Kontaveidi esimese servi õnnestumisprotsent oli 60 ning eestlanna võitis esimeselt servilt 50% punktidest. Pavljutšenkova vastavad näitajad olid 62 ja 59 protsenti. Kokku võitis Pavljutšenkova 69 punkti, Kontaveidi saagiks jäi 49 silma.

Järgmise etteaste teeb Kontaveit juba järgmisel nädalal algavatel Austraalia lahtistel. Eestlanna alustab võistlust põhitabelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles