Paide hankis rahvuskoondise kogemusega poolkaitsja

Toimetas Kris Ilves
Copy
Sergei Mošnikov (number 16) kohtumises Gibraltari vastu.
Sergei Mošnikov (number 16) kohtumises Gibraltari vastu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Paide Linnameeskond sai keskväljale väärt täienduse, sõlmides aastase lepingu 35 korral Eesti jalgpallikoondist esindanud Sergei Mošnikoviga, teatab klubi koduleheküljel.

Oma värvika karjääri jooksul on 32-aastane Mošnikov tulnud kolmel korral Eesti meistriks – 2010. ja 2011. aastal FC Flora ja 2016. aastal FC Infonetiga. Eelmisel hooajal Leedu klubi FK Palanga kapteniks olnud Mošnikov on mänginud mitmetes Hollandi, Poola, Kasahstani, Valgevene ja Soome klubides.

Eesti A-koondises debüteeris Mošnikov 2010. aastal 0:0 viigimängus Lätiga. 35 mänguga on Mošnikov löönud kaks väravat (Gibraltarile ja Maltale). Eelmise mängu koondises pidas Mošnikov enam kui kaks aastat tagasi.

Pärnus sündinud poolkaitsja tegi Premium liiga debüüdi FC Flora ridades 2006. aastal, kokku on Mošnikov osalenud 192 Premium liiga mängus ja löönud 37 väravat. 

Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko: «Eesti vutirahvale ei pea eraldi pikalt tutvustama, kes on Sergei Mošnikov. Oleme saanud endale väga kvaliteetse mängija ning usun, et tema kogemus ja tase viib meid järgmisele tasemele. Noormängijad on saanud endale järjekordselt väga hea eeskuju.»

Paide spordidirektor Gert Kams: «Sergei näol on tegemist väga kogenud ja erinevat jalgpallikultuuri näinud mängijaga. Tema loovus ja oskus palliga mängus on väga kõrgel tasemel ja annab kindlasti meie meeskonnale lisakäigu. Loodan, et Sergei suudab end uuel hooajal rahvuskoondise plaanidesse tagasi mängida!»

Mošnikov hakkab kõigi eelduste kohaselt Paides asendama FC Florasse siirdunud 18-aastast Henri Väljat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles