Video Lakers keeldub kaotamast, uus staar püstitas omapärase rekordi

Toimetas Andres Vaher
Copy
Shai Gilgeous-Alexander pöörases mängus Minnesota vastu.
Shai Gilgeous-Alexander pöörases mängus Minnesota vastu. Foto: Jim Mone/AP

Korvpalliliigas NBA tõusid läinud mängudeöö suurimateks nimedeks Los Angeles Lakers ja Shai Gilgeous-Alexander.

Legendaarse Lakersi jõuluperiood osutus kohutavaks: ühtejutti saadi koguni neli kaotust. Kuid pärast seda on võidetud juba üheksa mängu järjest ning troonitakse võimsalt Läänekonverentsi tipus. Kui Lakersil on 33 võitu ja 7 kaotust, siis Denver Nuggetsil ja Utah Jazzil «kõigest» 27-12. Tõsi, Idakonverentsi liidri Milwaukee Bucksi näit (35-6) on veelgi parem.

Täna alistas Lakers kodusaalis 128:99 Cleveland Cavaliersi, ehkki kaotas poolaja 47:48. Võõrustajate liider Lebron James viskas endise koduklubi vastu 31 punkti.

Tõeliselt omapärase saavutusega sai aga hakkama Oklahoma City Thunderi tagamängija Shai Gilgeous-Alexander. Ta kirjutas 117:104 võidumängus Minnesota Timberwolvesiga protokolli 20 punkti, 20 lauapalli ja 10 korvisöötu.

Nii tõusis 21 aasta ja 185 päeva vanune kanadalane NBA ajaloo noorimaks mängijaks, kes saanud kirja nii vägeva kolmikduubli. Eelmine rekordimees oli hooajast 1993/94 Shaquille O'Neal, kuid tema vanus oli sel hetkel 21 aastat ja 259 päeva.

Seda omapärasem, et tegemist oli Gilgeous-Alexanderi karjääri esimese kolmikduubliga. Ka 20 lauapalli on ta NBA-karjääri kõrgeim näit.

Vaata kokkuvõtet uue imemehe supermängust:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles