Rapla jättis leedulase hooaja lõpuni meeskonda

Postimees Sport
Copy
Paulius Žalys
Paulius Žalys Foto: Facebook: Rapla korvpallimeeskond

Rapla korvpalliklubi pikendas hooaja lõpuni kokkulepet leedulasest ääremängija Paulius Žalysega, kes detsembris lühiajalise lepinguga meeskonnaga liitus.

«Tere tulemast meie selle hooaja (loodetavasti) viimaseks pusletükiks, Paulius!» teatas Rapla korvpallimeeskonna Facebooki lehekülg eile.

Žalys on juba jõudnud Rapla Avis Utilitase eest väljakul käia neljas mängus ning ta arvel on keskmiselt 21 minutiga 10,3 punkti, 2,5 lauapalli ja 1,3 tulemuslikku söötu.

Žalys on Kaunasest pärit ääremängija, kellel pikkust 201 cm ja vanust 24 aastat. Korvpalli hakkas ta harrastama Sabonise kooli süsteemis, kust siirdus juba keskkooli ajal aga USAsse. Ülikoolikorvpalli mängis Žalys Lafayette’is NCAA I divisjonis, olles kõik neli aastat stabiilne osa Lafayette'i mängust. Ta tõi selle aja jooksul keskmiselt 8,7 punkti, 4,5 lauapalli ja 1,9 korvisöötu.

Kevadel ülikooli lõpetanud, tuli Žalys Euroopasse tagasi ning alustas tänavust hooaega Ukraina Superliigas Harkivi Sokoli ridades. Sealt jäi ta statistikasse 8 mängu, 18,3 minutit, 7,6 punkti, 2,1 lauapalli ja 1,9 korvisöötu.

«Pauliuse puhul oli tema tugev kossutaust juba ette teada. Ta ei ole Raplas oleku ajal meie lootusi põrmugi petnud,» ütles peatreener Toomas Annuk. «Tegu on lisaks ka platsi kõrval asjaliku mehega, kes on hea suhtumise ja töötahtega meeskonda kiirelt sulandunud. Paulius on veel noor korvpallur ja tema tugevaimad esitused Euroopas on kindlasti veel ees. Oleme kindlad, et ta on meie meeskonnale äärel väga tubli täiendus.»

Rapla asub Eesti-Läti liigas hetkel 10 võidu ja 7 kaotusega viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles