Näljane Tartu võitis emotsioonide toel

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Saage (palliga).
Kristo Saage (palliga). Foto: Ants Liigus

Tartu meeskond näib näljasem, arvasid korvpallispetsialistid enne Eesti karikavõistluste finaali. Hinnang oli õige – tänavu seni kesiselt esinenud meeskond alistas finaalis Kalev/Cramo 87:81 ja kordas mullust tiitlivõitu.


Tartu meeskond sarnanes eile vana hea Rockiga – meeskond oli agressiivne, hea emotsiooniga ja kokkuhoidev. 23 punktiga tartlaste täpseim olnud Vallo Allingu sõnul on selline tunne meeskonda alati võitudele aidanud.

«Täna oli kõik väga hästi. Miks meil emotsioon mõnikord ära kaob? See on küsimus, millele pidevalt vastust otsime,» rääkis Allingu. «Võib-olla on asi paranenud tänu sellele, et trennis on taas 12 meest. Saame korralikult harjutada ja kõik mehed mängivad oma positsioonidel.»

Allingu oli ka mees, kelle korv ja vabavise lõid minut enne kohtumise lõppu Kalevi kirstu viimase naela. Tartlased said ette 85:76 ja hoidsid seisu rahulikult lõpuni.

Pronksimängus alistas Tarvas TTÜ 79:64. Päev varem poolfinaalis kõik visked mööda saatnud lätlasest tagamees Juris Umbraško pommitas seekord 27 silma, Reinar Hallik lisas 15 punkti.

Just nende meeste kohta ütles Tarva peatreener Andres Sõber pärast kaotatud poolfinaali, et kaks meest ei vedanud välja. «Umbraško tuli täna kõvasti esile. Jätsin ta alguses pingile ja nagu abitreener Madis Putko ütleb, hakkas tal isutama,» rääkis Sõber ja lisas, et tublid olid kõik mehed.

«Alates 23. novembrist oleme pidanud kümmekond mängu, neist vaid Tartule kaotasime napilt. Enne karikamänge tundsin, et mehed on tühjad, rassimine jättis oma jälje.»

Korvpall

Eesti karikavõistlused

Finaal Kalev/Cramo – Tartu Ülikool  81:87

Kalev: Sokk 15, Dorbek 14, Škele 12, Toome 11, Tamm 9, Fall 8, Varbanov 7, Arbet 3, Uljanko 2
Tartu: Allingu 23, Kurbas 15, Amis 14, Doronin 10, Leppik, Veideman, Sokk 7, Saage 4

3.–4. koha mäng

Rakvere Tarvas – TTÜ 79:64

Tarvas: Umbraško 27, Hallik 15, Dorbek 11, Kriisa 9, Oja 7, Vahter 5, Cipruss 3, Veski 2.
TTÜ: Akenpärg 16, Pilk 16, Kaja 10, Makke 10, Arnold 9, Keedus 3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles