Video ⟩ Kas Austraalia lahtiseid ikka saab pidada? Üks mängija astus terviserikke tõttu kõrvale

Postimees Sport
Copy
Dalila Jakupovic ei soovinud kuidagi, et ta suurturniir lõppeks nii karmilt.
Dalila Jakupovic ei soovinud kuidagi, et ta suurturniir lõppeks nii karmilt. Foto: mpi122/Capital Pictures/mpi122/Capital Pictures

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste põhiturniir peaks algama esmaspäeval, kuid ohusignaalid tõusid täna uuesti õhku: sloveenitar Dalila Jakupovic jättis kvalifikatsioonis kohtumise hingamisvaevuste tõttu pooleli.

Teatavasti räsivad Austraaliat juba kuid maastikupõlengud, mis viimaste nädalate kuumalaine ajel aina laiema ulatuse võtnud. Meeste tennise esireket Novak Djokovic avaldas nädala eest arvamust, et mängijate tervise huvides tuleks Australian Openi korraldajatel kaaluda turniiri ärajätmist.

Ehkki kvalifikatsiooniturniiri mänge otsustati tunni võrra edasi lükata, nõudis saastatud õhk täna siiski esimese «ohvri». Dalila Jakupovicit tabas kohtumises Stefanie Voegelega eduseisul 6:4, 5:6 niivõrd tõsine köhahoog, et ta ei suutnud mängu jätkata. Sloveenitar laskus küll väljakule põlvile ja püüdis niiviisi õhku juurde saada, kuid see ei õnnestunud.

«Ma ei ole iial midagi sarnast kogenud. Järsku ei suutnud enam kõndida. Kartsin, et kukun sealsamas kokku. See oli väga hirmutav,» sõnas Jakupovic.

Korraldajad on tõdenud, et jälgivad olukord ja pakkunud varuvariandina välja, et äärmuslike ilmaolude korral kaalutakse mängude siseväljakutele kolimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles