Aafrika rikkaim mees tahab osta Londoni Arsenali

Toimetas Andres Vaher
Copy
Aliko Dangote
Aliko Dangote Foto: AKINTUNDE AKINLEYE/REUTERS

Aafrika rikkaim mees, Nigeeria miljardär Aliko Dangote sõnas, et püüab järgmisel aastal soetada enamusosaluse Londoni Arsenali jalgpalliklubis.

Praegu teeb Arsenalis suuri otsuseid USA magnaat Stan Kroenke ja tema perekond. Dangote on varemgi ilmutanud Londoni suurklubi vastu huvi, kuid nüüdne avaldus on senistest märksa konkreetsem.

«Jah, see on klubi, mille soovin ühel päeval osta. Praegu on meil 20 miljardi dollari väärtuses projekte töös. Keskendun neile, aga mõtleme ka tulevikule,» lausus Dangote David Rubensteini šõus.

«Ma ei osta Arsenali kohe nüüd. Ostan Arsenali siis, kui olen teiste projektidega lõpule jõudnud. Võib-olla juhtub see aastal 2021. Tahan firma viia täiesti uuele tasemele.»

Kroenkede tegevus on Arsenali fännide hulgas leidnud ulatuslikku hukkamõistu. Hiljuti lausus Arsenali direktorina tegutsev Josh Kroenke aga, et perekond on pühendunud «viimaks Arsenal tagasi sinna, kuhu ta kuulub».

«Võidud ja karikad on meie suurimad ambitsioonid,» lausus ta klubi ametlikul kodulehel. «Ükskõik mis muu ei ole edu. Et luua võitmiseks eeldused, tuleb astuda teatud sammud. Usun, et oleme viimase aasta jooksul neid samme ka astunud. Meie juhtimisstruktuuris ja treeneritetiimis on toimunud põhjalikud muutused. Usun Arsenali helgesse tulevikku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles