«Eile olin lehmakarja keskel, täna juhendan maailma parimaid mängijaid.»

Karl-Joosep Küngas
Copy
FC Barcelona uus peatreener Quique Setien.
FC Barcelona uus peatreener Quique Setien. Foto: DAMIEN MEYER/AFP

Barcelona jalgpalliklubi tegi eile väga üllatava otsuse, kui vallandas edukalt esinenud peatreener Ernesto Valverde ja asendasid ta Quique Setieniga. Sellist pakkumist ei osanud Setien isegi oma kõige pöörasemas unenäos ettenäha. 

Endine Real Betisi treener on tänasest päevast Barcelona loots ning temaga sõlmiti leping, mis kestab 2022. aasta suveni. Parima saavutusena suutis Setien Betisi viia Hispaania karika poolfinaali. 

Nüüd tuleb tal asuda võitma karikaid, kuid ainuüksi sellest ei piisa, sest vaja on ka erilist mängustiili. Just see jäi Valverdel täitmata. 

«Tänan väga Barcelona juhtkonda sellise võimaluse eest. Olen äärmiselt innustatud, et mind kaasati sellese projekti,» sõnas Setien. «Eile kõndisin kodulinnas lehmakari minu ümber, kuid nüüd olen siin Barcelonas juhendamas maailma parimaid jalgpallureid.»

Setieni kõrghetked Hispaania kõrgliigas on Las Palmase 11. kohale viimise, mis oli selle klubi parim tulemus üle 40 aasta. Lisaks suutis Betisiga kerkida koguni liigatabelis kuuendale positsioonile, millega tagati koht Euroopa liigas. 

Kahe aasta jooksul Betisi peatreenerina võttis Setien skalbid nii Barcelona, Madridi Reali ja Madridi Atletico vastu. See on kvaliteedi näitaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles