Tõnu Tõniste kandideerib EOK presidendiks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tõnu Tõniste.
Tõnu Tõniste. Foto: Diana Unt

Endine tippsportlane ja Eesti Olümpiakomitee (EOK) senine asepresident Tõnu Tõniste andis täna teada, et esitab oma kandidatuuri 15. aprillil toimuvatele EOK presidendivalimistele. 

«Eesti spordi mitmekülgne edendamine on minu missioon ning EOK presidendina saan sellele täielikult pühenduda. Tegu on kaalutletud otsusega, mis on ajendatud motivatsioonist taastada dopinguskandaalides haavata saanud Eesti spordi maine ning toetusest, mida spordiinimestelt tajun,» selgitab Tõniste oma otsust. 

Oma programmis tõstab ta esile EOK rolli noorsportlaste abistamisel, Team Estonia olulisust ja dopinguvastast võitlust.

«EOK peab toetama võimekaid noorsportlasi tulemusteni jõudmisel. Kõige olulisemaks pean edasi arendada noorte OM ettevalmistustoetuste süsteemi ja senisest tugevamalt toetada ka treenereid,» sõnab 1988. aasta Souli olümpial purjetamises koos venna Toomasega hõbeda ja neli aastat hiljem Barcelonas pronksi kaela saanud Tõniste. 

«Eesti tippsportlaste jõudmiseks maailmatasemele ja heade tulemuste saavutamiseks tuleb jätkata Team Estonia edasiarendamist. Kõige vajalikuma edasiarenguna näen tugiteenuste ja spordimeditsiini osakaalu olulist suurendamist. Lisaks tuleks liikuda ettevalmistuse baastoetuselt rohkem kulupõhisele toetamisele,» jätkab 1992. aasta Euroopa meister. 

«Sport tuleb noortele lähemale tuua, et juba varases eas neid liikumisharrastusse  haarata. Et iga laps ja noor leiaks endale huvitava ja võimetele vastava spordiala, tuleb kehalise kasvatuse tundides tutvustada erinevaid alasid. Liigipääsetavuse suurendamiseks pakkuda alg- ja põhikoolide õpilastele erinevate organiseeritud treeningtundide korraldamist pärast tundide lõppu koolis või lähedal asuvas spordibaasis/-hoones,» sõnab Tõniste lõpetuseks. 

2016. aastast on EOK presidendina tegutsenud Urmas Sõõrumaa, kes teatas juba detsembri alguses, et kavatseb kandideerida ka uueks ametiajaks. Lisaks on oma kanditatuurist teada andnud Jaanus Kriisk. 

Tõniste kandideeris EOK presidendiks ka neli aastat tagasi, kuid lõppvooru toona ei jõudnud. Seal oli Sõõrumaa vastaseks Jüri Ratas, kes vandus ärimehele alla ühe häälega (60 vs 61). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles