Vatanen: ma ei mõista endiselt, miks Tänak Toyotast lahkus (4)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ari Vatanen.
Ari Vatanen. Foto: Photo4/lapresse

Endine autoralli maailmameister ja Eesti Autospordiliidu president Ari Vatanen tunnistas Birminghamis toimunud Autosport International Show'l, et ei mõista siiani päris täpselt Ott Tänaku otsust meeskonda vahetada. 

«Ma olen Otiga rääkinud. Kuigi tema on Hyundaiga rahul, ei mõista mina endiselt, miks ta Toyotast lahkus,» vahendab Checkered Flag soomlase öeldut. 

«Võib-olla polnud ta rahul masinaga, mul pole tõesti aimu, kuid mul on lihtsalt hea meel, et nii tema kui ka [Sebastien] Ogier võitlevad jätkuvalt MM-tiitli pärast. Nii Ogier kui ka Tänak on käesolevat aastat silmas pidades väga heas positsioonis. Citroëni kaotus oli muidugi väga kurb, kuid olen kindel, et Ogier teeb kõik endast oleneva, et tõusta seitsmekordseks maailmameistriks,» jätkas 1981. aasta ilmameister. 

«Ilmselt tundis Tommi Mäkinen ennast veidi plindris, kui Tänak mullu tema meeskonnast lahkus. Kuid olen enam kui kindel, et ta on rahul nii Ogier' kui ka Elfyn Evansiga, kes vääris seda lepingut pärast M-Spordis näidatut,» lausus soomlane. 

Lisaks võttis Vatanen sõna oma kaasmaalaste osas. «M-Sport oli Lappi jaoks parim võimalik variant pärast Citroëni taandumist. Olen tema ja Teemu Sunineni üle väga õnnelik ja ootan huviga, mida nad MM-sarjas suudavad. Minu silmis on neil mõlemal vajalikud oskused, et lähiaastatel sarja esiotsa kuuluda».

Autoralli MM-hooaeg algab 23.–26. jaanuarini Prantsusmaal sõidetava Monte Carlo etapiga. Postimees toob terve hooaja jooksul rallisõpradeni põnevaid uudiseid ja otseülekandeid nii videopildi kui ka tekstina.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles