Levadia napsas endale järgmise Flora taustaga koondislase

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Brent Lepistu (valges) Eesti koondise särgis.
Brent Lepistu (valges) Eesti koondise särgis. Foto: Yorgos Karahalis / AP

Viimati kuus aastat tagasi jalgpallis Eesti meistriks kroonitud FCI Levadia täiendas enda ridu Eesti koondislase Brent Lepistuga, kes sõlmis klubiga aastase lepingu. 

Flora süsteemist tuule tiibadesse saanud 26-aastane poolkaitsja on Premium liigas väljakule jooksnud 113 mängus, mille jooksul on löönud 12 väravat ja jaganud 12 resultatiivset söötu. Eesti koondises on Lepistul kirjas 13 kohtumist. 

„Mul on hea meel liituda FCI Levadia tugeva ja ambitsioonika meeskonnaga. Minu ja klubi visioonid hetkel kattuvad. Usun, et meil on hea kooslus tugevate treenerite ja mängijate näol ning oleme suutelised võitma Eesti meistritiitli, samuti soovime edukalt esineda UEFA Euroopa Liigas. Hooaeg tuleb pikk ja kindlasti huvitav,“ vahendab klubi pressiteenistus viimati Norra kõrgliigas Kristiansundis pallinud Lepistu öeldut. Välismaal on eestlane karastunud veel Soome kõrgliigiias FC Lahti ridades. 

Levadia jaoks on tegemist juba teise «Flora mehega», kelle nad sel talvel enda ridadesse meelitanud. Esimene oli mõistagi peatreener Martin Reim, kes oma taustast ennast häirida ei lasknud. 

«Jah, 20 aasta eest ei kujutanuks küll ette, et Levadiasse lähen. Ka Levadia esimese kõne sisu oli teada saada, kas ma Flora tausta tõttu olen nendega liitumisest ülse huvitatud. Vastasin kiirelt, et see ei tekita minus mingit probleemi,» sõnas mängijaga ja treenerina Floras ühtekokku 18 aastat veetnud Reim Levadia peatreeneriks asudes

Kõige värvikamalt on Florast igirivaal Levadiasse siirdumist kirjeldanud äärekaitsja Markus Jürgenson. «Kui kodus naine ja laps küsivad, miks hommikusöögiks piima pole laua peal, siis ma ei saa vastata, et ma kunagi ütlesin meedias, et ma põhimõtte pärast ühtegi särki selga ei tõmba,» lausus ta 2018. aasta alguses Soccernet.ee-le antud intervjuus. 

Paar päeva tagasi sõlmis Levadia lepingu ka ukrainlasest keskkaitsja Zurab Ochigavaga (24). Viimati pallis tagalamees Ukraina kõrgliigaklubis Poltaava Vorskla. Varem on ta kuulunud Dnipropetrovski Dnipro, Donetski Olimpiku, Kiievi Dinamo ja FK Mariupoli ridadesse. Samuti on Ochigava esindanud Ukraina U20 ja U21 noortekoondiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles