Kalev/TLÜ tõi korvi alla blokimasinast noorte maailmameistri, kel on üks probleem (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
BeeJay Anya ülikoolimeeskonna vormis.
BeeJay Anya ülikoolimeeskonna vormis. Foto: Twitter / NC State Men's Bball

Eesti-Läti korvpalliliiga kodulehel on Tallinna Kalev/TLÜ meeskonna ridades üles antud mängija nimega BeeJay Anya, kel on põnev taust.

24-aastase ameeriklase pikkuseks on antud 206 cm ja kaaluks... 147 kg! Samad andmed on ka Wikipedias. Michael Buchanan vol 2 ja veel otsagi? Tuleb välja, et jah. «Kaalunumber on kõikuv,» vastas «väikese» Kalevi peatreener Martin Müürsepp Postimehe küsimuse peale, kas tegemist on õigete andmetega.

«Ta saabus paar päeva tagasi ja on praegu vormist väljas. Tal on sisu, mida me kõik koos üritame kätte saada. Kuid esmalt tuleb ta viia trenni- ja mänguvormi. Tahaks loota, et ta leiab motivatsiooni endaga tööd teha. Meie jaoks on tegemist huvitava, suures plaanis järgmise hooaja mõttega projektiga. Esmalt peab ta läbima arstliku ülevaatuse,» tutvustas Müürsepp.

Anya kerkis orbiidile juba koolipõlves ning tuli 2012. aastal USA koondises U17 vanuseklassi maailmameistriks. NC State'i ülikoolis võttis ta enda nimele visete blokeerimise rekordid. Nelja aasta jooksul pani ta vastastele 243 kulpi, ühe mängu rekordiks sai aga 10 kulpi (sh 4 tükki järjest ühel rünnakul!).

Viimati mängis ta Müürsepa andmetel tõsisel tasandil aga poolteist aastat tagasi. «Liigutuste järgi on ta mängumees,» märkis pealik.

Võib meenutada, et eelmise hooaja keskel värbas Kalev/TLÜ korvi alla siis samuti selges ülekaalus olnud Buchanani, kes suutis meeskonna Eesti liigas hõbemedalile aidata ja on tänavu põhitsenter.

Eesti-Läti liigas asub Kalev/TLÜ 6 võidu ja 10 kaotusega kümnendal kohal, play-off'i koht asub kahe võidu kaugusel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles