Ogier avaldas, miks ta 2016. aastal Toyota pakkumise tagasi lükkas, ent nüüd meelt muutis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Jonathan Rebboah via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Tänavuseks autoralli MM-hooajaks Toyotaga käed löönud Sebastien Ogier meenutas, miks ta 2016. aastal sama tiimi pakkumise tagasi lükkas. 

Pärast Ogier´ nelja järjestikust maailmameistritiitlit teatas Volkswagen ootamatult, et enam MM-sarjas ei jätkata. WRC-sarja valitseja vajas uut töökohta, testides 2016. aastal ka Toyota masinat. Liisk langes siiski M-Sporti Fordi kasuks.

«Olin selleks ajaks võitnud neli tiitlit ja otsustasin, et tahan igal juhul seeriat jätkata,» meenutab Ogier Rallyplusi veergudel veidi enam kui kolme aasta tagust perioodi. «Toona oli tegemist täiesti uue võistkonnaga. Teadsin, et neil läheb tippu jõudmiseks aega.»

Tagantjärgi kuuekordne ilmatšempion kahetsema ei pea, ta triumfeeris Fordiga ka kahel järgneval aastal. Mullu Citroeni rooli istudes ilus seeria aga katkes, sest Toyotaga tuli maailmameistriks Ott Tänak. Nüüd võtab Ogier tema koha üle.

«Praegune Yarise masin on hoopis teisest puust,» sõnab ta. «Toyota suguse suure tiimiga koostöö tegemisest olen alati mõelnud. Suhtlesin tihedalt tiimipealiku Tommi Mäkineniga ning eelmise aasta lõpus saigi mingu liitumine teoks.»

Tuleval nädalal algava hooaja eel on Ogier positiivselt meelestatud: «Tunne on päris hea. Sain testida täpselt neis oludes, mida Monte Carlos oodata võib. Esimestel kordadel õppisin Yarist tundma, seejärel sain mehaanikutele vajaliku info edasi anda. Ma ei jõua ära oodata, et kiirust juba teiste konkurentidega võrrelda.»

Autoralli MM-sarja 2020. aasta esimene võistlus peetakse 23.-26. jaanuarini Monte Carlos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles